Κλίνει ο φετινός κύκλος

Με τη διάλεξη «Πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκοκυπριακή κοινότητα και οι προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος», που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, στις 7.00μ.μ., στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολυδύναμου Κέντρου Γεροσκήπου, ολοκληρώνεται ο 11ος κύκλος του θεσμού διαλέξεων «Ιεροκήπειον Ελεύθερο Πανεπιστημίο στην Πάφο», που ως γνωστόν διοργανώνουν ο Δήμος Γεροσκήπου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ράδιο Πάφος 93.7fm.

Εισηγητής της διάλεξης θα είναι ο Καθηγητής Niyazi Kizilyürek, Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Σύμφωνα με τον ομιλητή, η εκλογή του Μustafa Akinci στην ηγεσία της Τουρκοκυπριακής κοινότητας προκάλεσε ένα θετικό κλίμα, εντός και εκτός της Κύπρου, και ώθησε τη διαπραγματευτική διαδικασία για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος.

Η εκλογή του κ. Akinci, όπως υποστηρίζει ο κ. Kizilyürek, είναι αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης κοινωνικής και πολιτικής πορείας της τουρκοκυπριακής κοινότητας, η οποία συνδέεται άμεσα με την υπεράσπιση της τουρκοκυπριακής ταυτότητας και της αξιοπρέπειας απέναντι από τις επιβλητικές πολιτικές της Τουρκίας.

Με τη στήριξη στο πρόσωπο του Akinci, οι Τουρκοκύπριοι εξέφρασαν τη βούλησή τους για ειρήνη στην Κύπρο και την υπεράσπιση της αυτόνομης ύπαρξης της Τουρκοκυπριακής κοινότητας στην Πατρίδα Κύπρο.

Το ίδιο βράδυ θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Λήξης του 11ου χρόνου και η απονομή πιστοποιητικών σε όσους και όσες παρακολούθησαν τουλάχιστον τέσσερις διαλέξεις.

Οι διαλέξεις του «Ιεροκήπειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου» είναι ανοικτές για το κοινό και μεταδίδονται ζωντανά από το Ράδιο Πάφος, 93.7 και ηχογραφημένες από το Ραδιοσταθμό του Πανεπιστημίου Κύπρου UCYvoice 95.2.

Με το τέλος των εισηγήσεων το κοινό μπορεί να συμμετέχει ενεργά στη συζήτηση που ακολουθεί.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ