Αναστασιάδης Αποκαλυπτήρια Γεροσκηπου

Τη βεβαιότητα ότι η ε/κ πλευρά θα εισέλθει εκ νέου στο διάλογο επίλυσης του κυπριακού , τον οποίον θα διακρίνει ο αλληλοσεβασμός και όχι η απειλή πολεμικών πλοίων ή αεροσκαφών, εξέφρασε ο πρόεδρος της δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Μιλώντας στη τελετή αποκαλυπτηρίων του ήρωα της Γεροσκήπου Γιαννάκη Ταλιώτη , ο πρόεδρος της δημοκρατίας ανέφερε ότι όλοι θα πρέπει να δώσουμε τα χέρια και να εργαστούμε σκληρά ώστε να τερματιστεί η τουρκική κατοχή και να δημιουργηθούν οι προοπτικές για να ριζώσει ο Ελληνισμός και να παραμείνει ασφαλής στη γη των πατέρων του.

Εμείς , είπε, εννοούμε να διδασκόμαστε από την ιστορία μας , να συνεχίζουμε να θέλουμε την πατρίδα μας ελεύθερη αλλά και δημιουργική.

Θέλουμε , συνέχισε , να δημιουργήσουμε συνθήκες που θα μας επιτρέψουν μακριά από εξαρτήσεις ή επιρροές ώστε να μπορεσούμε επιτέλους να ξαναζήσουμε ειρηνικά .

Θα πρέπει τόνισε ο κ Αναστασιάδης , να τερματιστεί η απαράδεκτη αυτή κατάσταση γιατί όσο η τουρκική κατοχή συνεχίζεται οι ε/κ περιουσίες στην κατεχομένη πατρίδα ξεπουλιούνται , ο εποικισμός αυξάνει και ο κυπριακός ελληνισμός είπε διατρέχει τον κίνδυνο του αφανισμού .

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ακόμη ότι η κυπριακή κυβέρνηση καταβάλλει τιτάνιες προσπάθειες προκειμένου ο τόπος να εξέλθει της δεινής οικονομικής θέσης στην οποία έχει οδηγηθεί .

Επεσήμανε δε ότι η διαπραγματευτική θέση της ε/κ πλευράς θα ενισχυθεί αν, απεξαρτημένοι από τις όποιες οικονομικές ανάγκες δημιουργηθούν οι προοπτικές για ένα διάλογο επί ίσοις όροις.

Ο πρόεδρος της δημοκρατίας εξήρε επίσης τον ηρωισμό του Γιαννάκη Ταλιώτη ο οποίος σε ηλικία μόλις 16 ετών θυσιασε τη ζωή του για ελευθερία στις μάχες της Τηλλυρίας τον Αύγουστο του 64.

Η προτομή του παλληκαριού κοσμεί το προαύλιο χώρο του Λυκείου της Γεροσκήπου, γενέτειρας του Γιαννάκη Ταλιώτη .

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ