Οδοντίατρος μαϊμού στην Πάφο

Δύο γυναίκες ηλικίας 27 και 30 ετών, συνελήφθησαν γιατί ασκούσαν το επάγγελμα του οδοντιάτρου χωρίς να έχουν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά επαγγέλματος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο Ε/κ γυναίκες, φαίνεται να πλαστογράφησαν πτυχία της Οδοντιατρικής Σχολής του Ιατρικού Πανεπιστημίου χώρας του εξωτερικού, βάσει των οποίων φαίνεται να εξασφάλισαν άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος ως οδοντίατροι.

Η μια δραστηριοποιείτο στη Λευκωσία και η δεύτερη στην Πάφο.

Τις υποψίες κίνησαν οι ίδιες με την ύποπτη συμπεριφορά τους, όταν πριν από περίπου ένα χρόνο είχαν κληθεί για κατάθεση σε σχέση με άλλη υπόθεση πλαστών πτυχίων από οδοντίατρο στην Λεμεσό.

Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής διευθυντής των οδοντιατρικών υπηρεσιών Δρ. Τάκης Τσελεπος ο οποίος απεκάλυψε ότι όλα τα πτυχία μαϊμού προέρχονται από το ίδιο ίδρυμα χώρας των Βαλκανίων.

Είπε ακόμη ότι επειδή ακριβώς εντοπίστηκαν αυτά τα περιστατικά διεξάγεται πλέον γενικότερη έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλοι που ακολούθησαν την ίδια τακτική.

Ο κ.Τσελεπος κάλεσε τους πολίτες να είναι πάντα υποψιασμένοι σημειώνοντας παράλληλα ότι το οδοντιατρικό συμβούλιο έδρασε άμεσα εντοπίζοντας τις περιπτώσεις αυτές.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ