Επιφυλάξεις για τα έργα

Επιφυλάξεις εκφράζει ο θαλάσσιος βιολόγος Ευαγόρας Ησαΐας για τα «σκληρά έργα» και παρεμβάσεις στην βορειοδυτική πλευρά των ακτών της Πάφου που προτείνονται μέσα από μελέτη που έχει κερδίσει τον σχετικό διαγωνισμό.

Ο Ευαγόρας Ησαΐας σημείωσε ότι δεν θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις και έργα τέτοιας μορφής και έκτασης που να αλλοιώνουν εντελώς την ακτογραμμή.

Πρόκειται για ακτές με σκληρό υπόστρωμα εξήγησε στις οποίες δεν υπάρχουν παραδοσιακές παραλίες λουομένων και ότι και να γίνει για χάριν της ανάπτυξης δεν μπορείς εύκολα να κερδίσεις τα φυσικά φαινόμενα. Ήδη έχει πνιγεί αρκετός κόσμος και δεν θα πρέπει να πνιγούν άλλοι, είπε.

Η περιοχή έχει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τα οποία αγάπησαν πολλές χιλιάδες ξένων περιηγητών που επισκέφτηκαν την περιοχή τα προηγούμενα χρόνια.

Είναι αδιανόητο να θέλουμε να φτιάξουμε παντού αμμώδεις παραλίες, κατέληξε, τονίζοντας για την μελέτη ότι γενικά προτείνει ήπιες παρεμβάσεις στο μεγαλύτερο μέρος της ακτογραμμής από το Φάρο μέχρι και την Πεγεια.

Υπάρχουν όμως παραλίες, όπως η παραλια των πνιγμών, που προτείνονται έργα των δυο εκατομμυρίων με την προσδοκία ότι θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα.

Κάτι τέτοιο, κατέληξε, δεν πρόκειται να γίνει. Για το ίδιο θέμα ο πρόεδρος της επιτροπής παραλιών του δήμου Πάφου Νίκος Σιμιλιδης χαρακτήρισε θετική την εμπλοκή στο όλο έργο τόσο των τοπικών αρχών όσο και των ξενοδόχων ή άλλων που έχουν συμφέρον στην περιοχή προκειμένου να συνεισφέρουν για την εκτέλεση του σημαντικού όπως ξεκαθάρισε για την πόλη έργου υποδομής.

Ο δήμος Πάφου πάντως είπε δεν έχει απεριόριστες οικονομικές δυνατότητες και παρά το ότι ιεραρχεί πολύ ψηλά ως έργο άμεσης προτεραιότητας το έργο αυτό δεν θα πρέπει να αναμένεται ότι θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει με σημαντικά κονδύλια την εκτέλεση του.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ