Μαίνονται οι αντιδράσεις

Δεν λένε να κοπάσουν οι αντιδράσεις στην Πεγεια από την απόφαση του ΣΑΠΑ να μην επιστρέψει σε ιδιοκτήτες ακινήτων στην Πεγεια τα τέλη που έχουν καταβάλει διεκδικώντας χρήματα για μελέτη που εκπονήθηκε για την ένταξη της Πεγειας και της Ταλας αλλά και για διοικητικά έξοδα.

Μελη του δημοτικού συμβουλίου Πεγειας αντέδρασαν και σήμερα έντονα καλώντας το συμβούλιο του ΣΑΠΑ να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις που έχουν από τον υπουργό εσωτερικών.

Ο δήμαρχος Πεγειας Νεόφυτος Ακουσριωτης, ο αντιδήμαρχος Μαρίνος Λάμπρου και ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Σταυρη υποστήριξαν ότι το ΣΑΠΑ ουσιαστικά εκδικείται την Πεγεια και κρατά ομήρους όσους δημότες έσπευσαν να πληρώσουν τα τέλη στην ώρα τους.

Αμφισβήτησαν επίσης το κόστος της μελέτης αφήνοντας ξεκάθαρα υπονοούμενα για τους τεχνικούς συμβούλους του οργανισμού.

Σε κάθε περίπτωση τόνισαν ότι δεν αρνούνται να καταβάλουν τα χρήματα που τους αναλογούν αλλά δεν θα πρέπει να υπάρχει αυτός ο εκβιασμός.

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Πάφου Ανδρέας Χρυσανθου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΑΠΑ, ανέφερε ότι η Ταλα έχει ήδη δώσει την συγκατάθεση της να πληρώσει το μέρος που της αναλογεί τόσο για τα διοικητικά έξοδα όσο και για την μελέτη.

Τα κοστα, εξήγησε είναι πραγματικά και υπαρκτά και δεν μπορούν να έχουν γίνει για τους καταναλωτές της Πεγειας και της Ταλας και να τα υποστουν οι καταναλωτές άλλων περιοχών.

Το θέμα εκτίμησε με τους κατάλληλους χειρισμούς και συνεννόηση μπορεί να λήξει ευνοϊκά για όλους.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ