Δεν καταδικάστηκαν

Δεν υπαρχή καταδικαστική απόφαση για τον δήμο Γεροσκηπου σε σχέση με την υπόθεση του σταθμού προσγειαλωσης καλωδίων της Πραιμτελ αλλά απαίτηση από την εταιρεία για την καταβολή από τον δήμο 16 εκατομμυρίων ευρώ διευκρίνισε ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Παλιός.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που υπέβαλε μέσω του ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ ο πρόεδρος της κίνησης για την σωτηρία της Πάφου Μιχάλης Χ’’Μιτσης ο Χρήστος Παλιός διευκρίνισε ότι υπήρξαν για το θέμα αυτό δυο δικαστικές αποφάσεις, μια καταδικαστική για την εταιρεία για την αυθαίρετη ανέγερση κτιρίου με την οποία έχει ήδη συμμορφωθεί και μια καταδικαστική για τον δήμο ότι λανθασμένα δεν εξέδωσε άδεια οικοδομής για το κτίριο.

Την απόφαση αυτή ο δήμος την έχει εφεσιβάλει όπως είπε αναμένοντας το αποτέλεσμα σημειώνοντας ότι είναι δικαίωμα της εταιρείας να εγείρει τις οποίες απαιτήσεις και είναι υποχρέωση της δικαιοσύνης να αποφασίσει. Ο δήμος, είπε, δεν ανησυχεί.

Ο πρόεδρος της Κίνησης για την Σωτηρία της Πάφου Μιχάλης Χ’’Μιτσης επέκρινε τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου ότι δεν έχουν λάβει υποψιν όλα τα δεδομένα σημειώνοντας ότι υπάρχει ο κίνδυνος τα δικαστήρια να επιδικάσουν στην εταιρεία ένα μεγάλο ποσό το οποίο η τοπική αρχή δεν θα μπορεί να καλύψει.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ