Κόντρα για το πολυδύναμο

Ο δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχους Άγγελος Οδυσσέως δήλωσε ότι εγκρίθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών η συμμετοχή του έργου του πολυδυνάμου κέντρου ελεούσα του Κύκκου στο Προδρομι στη νέα προγραμματική περίοδο 14-20 .

Ο κ. Οδυσσέως υπενθύμισε ότι το έργο είχε εγκριθεί και την προηγούμενη προγραμματική περίοδο αλλά το δημοτικό συμβούλιο απέρριψε το αίτημα θεωρώντας ότι η μικρή του συνεισφορά όπως είπε θα ήταν παράλογη.

Ο Άγγελος Οδυσσέως ανέφερε στο ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ ότι δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία στην περιοχή για δημιουργία αυτής της υποδομής για την τρίτη ηλικία.

Θα πρέπει να επικαιροποιηθουν τα έγγραφα και οι προσφορές τώρα για να χρηματοδοτηθεί εκ νέου το έργο σημείωσε υπενθυμίζοντας ότι θα συνεισφέρει και η ιερά Μονή Κύκκου. Πρόκειται για ένα έργο 2,2 εκατομμυρίων ευρώ που θα ωφελήσει αφάνταστα την επαρχία σημείωσε ο Άγγελος Οδυσσέως τονίζοντας ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να μειωθεί στο ελάχιστο η συνεισφορά του δήμου.

Ενστάσεις όχι ως προς την αναγκαιότητα του έργου αλλά ως προς το κόστος λειτουργίας του διατυπώνει ο αντιδήμαρχος Γιωτης Παπαχριστοφη τονίζοντας ότι παρόλο που έχει ζητηθεί και παρόλο που έχει ετοιμασθεί δεν έχει συζητηθεί η μελέτη για το κόστος λειτουργίας του κέντρου το οποίο θα επωμίζεται αποκλειστικά ο δήμος και δεν θα μπορεί να σηκώσει.

Ο Γιωτης Παπαχριστοφη υπενθύμισε στο ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ ότι ανάλογες παρεμβάσεις του δήμου όπως ο βρεφονηπιακός σταθμός απέτυχαν σημειώνοντας ότι υπάρχουν σημαντικότερες προτεραιότητες που θα πρέπει να εξεταστούν.

Τις θέσεις του Γιωτη Παπαχριστοφη απορρίπτει ο δήμαρχος Πόλεως σημειώνοντας ότι ακριβώς αυτή είναι η αποστολή των τοπικών αρχών η εξυπηρέτηση των δημοτών και θα πρέπει ο δήμος να εκπληρώσει την αποστολή του.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ