Με στρατιωτικές τιμές στη τελευταία του κατοικία ο συνταγματάρχης ε.α. Γεώργιος Βέργας.

Στη γενέτειρα του Χλώρακα αναπαύεται από τη περασμένη Τετάρτη 25/2/2015 ο γενναίος συνταγματάρχης ε.α. Γεώργιος Βέργας.

Η Εθνική Φρουρά αναγνωρίζοντας την μεγάλη εθνική του προσφορά προς την πατρίδα και την υπηρεσία του στο στράτευμα του απέδωσε τις τιμές που αρμόζουν στο άξιο τέκνο της πατρίδας.

Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε τη περασμένη Τετάρτη το απόγευμα από την εκκλησία Παναγίας Χρυσοαιματούσης στη Χλώρακα, προϊστάμενου του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου, των στρατιωτικών αρχών, βουλευτών, πολιτικών και πλήθους κόσμου που συγκεντρώθηκαν από νωρίς για να συνοδεύσουν τον άνθρωπο που αψήφησε το θάνατο, ουκ ολίγες φορές κατά τη διάρκεια των εθνικών αγώνων από το 1955, το 1963-64 μέχρι το 1974.

Συγκεντρώθηκαν πάρα πολλοί συμπολεμιστές του και φαντάροι του για να τιμήσουν τον άνθρωπο που τους καθοδήγησε σωστά την ώρα του πολέμου και διέσωσε πολλές ανθρώπινες ζωές.

Τον άνθρωπο που τους καθοδηγούσε και τους ενέπνεε ασφάλεια την ώρα της μάχης.

Στην σωρό του, που συνοδευόταν τιμητικά από συνταγματάρχες εν ενέργεια, κατά την είσοδο της στην εκκλησία απέδωσε τιμές άγημα της Εθνικής Φρουράς ενώ αποχαιρετιστήριες βολές τον συνόδευσαν την ώρα της ταφής στην τελευταία του κατοικία.

Επικήδειους εκφώνησαν ο Στρατιωτικός Διοικητής Πάφου Μιχαήλ Μιχαήλ, εκ μέρους των αγωνιστών της ΕΟΚΑ ο συναγωνιστής του Ζαχαρίας Γεωργίου, εκ μέρους των αντιστασιακών ο Γιακουμής Φιλιππίδης και εκ μέρους της οικογένειας ο Κώστας Νικολαΐδης, ο υιός του Χαράλαμπος και ο εγγονός του Δημήτρης.

Όλοι τόνισαν την ανδρεία, την γενναιότητα και την παλληκαριά που επέδειξε κατά την διάρκεια όλης της ζωής του, κατά την διάρκεια των εθνικών αγώνων αλλά και για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας.

Στάθηκαν επίσης στις ηγετικές του ικανότητες ως αξιωματικός, να ηγείται, να εμπνέει, να καθοδηγεί και να προστατεύει τους φαντάρους του.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ