Ήταν η μεγαλύτερη

Τη μεγαλύτερη ποσότητα φυτείας που εντοπίστηκε ποτέ σε κλειστό χώρο αποτελούν τα ναρκωτικά που κατασχέθηκαν στην Πάφο.

Για την υπόθεση τελούν υπό οκταήμερη κράτηση τρία πρόσωπα και η Αστυνομία αναζητεί και πιθανούς αγοραστές και συνεργάτες.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης δήλωσε στο ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ ότι από τον έλεγχο και την έρευνα που έγινε στη συγκεκριμένη κατοικία, εντοπίστηκαν ειδικά διαρρυθμισμένα συστήματα φωτισμού, εξαερισμού και άρδευσης, καθώς και άλλα τεκμήρια τα οποία και αξιολογούνται.

Οι έρευνες, είπε ο κ. Αγγελίδης, συνεχίζονται και ήδη η κατοικία στο χωριό Σίμου τελεί υπό φρούρηση. Ανέφερε ακόμη ότι το γεγονός ότι τα φυτά που εντοπίστηκαν είναι διαφόρων μεγεθών -από 20 εκατοστά μέχρι ενάμιση μέτρο- σε συνδυασμό με τη μεγάλη ποσότητα φυτικής ύλης κάνναβης, οδηγεί την Αστυνομία στο συμπέρασμα ότι υπήρχε συνεχής και συστηματική παραγωγή και διερευνάται το ενδεχόμενο να υπήρχε πώληση και σε άλλα πρόσωπα.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο της Αστυνομίας, εξετάζεται και η εμπλοκή άλλων προσώπων καθώς και των αγοραστών. Εναντίον των τριών προσώπων που τελούν υπό κράτηση διερευνώνται τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της παράνομης κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια και της παράνομης καλλιέργειας φυτών κάνναβης.

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη έγινε έρευνα στην οικία με δικαστικό ένταλμα και κατά την είσοδο των μελών της ΥΚΑΝ ένας 32χρονος προσπάθησε να τους παρεμποδίσει.

Σε έρευνα που ακολούθησε εντοπίστηκαν πέραν των 345 υπό καλλιέργεια φυτών κάνναβης ύψους από 20 εκατοστά μέχρι ενάμιση μέτρο καθώς επίσης και μεγάλη ποσότητα ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης αγνώστου βάρους μέχρι στιγμής.

Τα τρία πρόσωπα που τελούν υπό κράτηση είναι ένας 56χρονος και η συμβία του 54 χρόνων, οι οποίοι φαίνεται ότι διέμεναν στη συγκεκριμένη οικία και ο 32χρονος.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ