Θα προκληθεί χάος

Ο δήμος Λευκωσίας απειλεί τους υπόλοιπους δήμους της Κύπρου, τουλάχιστον όσους οφείλουν χρήματα από την συντήρηση των φώτων τροχαίας που διεξάγει συνεργείο του δήμου της πρωτεύουσας, ότι από την πρώτη μέρα του νέου χρόνου θα τερματίσει την παροχή των υπηρεσιών αυτών για συντήρηση και επιδιόρθωση των φώτων τροχαίας με απρόβλεπτες συνέπειες.

Αν ο δήμος Λευκωσίας υλοποιήσει τις απειλές του είναι δεδομένο ότι θα προκληθεί χάος στους δρόμους και κυρίως στους κόμβους που ελέγχονται από φώτα τροχαίας, παρατήρησε εκπρόσωπος της τροχαίας Πάφου.

Ο δήμος Λευκωσίας προμηθεύει όλους τους υπόλοιπους δήμους με τον απαραίτητο εξοπλισμό για τα φώτα τροχαίας και αναλαμβάνει την εγκατάσταση και συντήρηση τους. Πολλοί δήμοι, ανάμεσα σε αυτούς και ο δήμος Πάφου, υποστηρίζουν ότι στην ουσία το συνεργείο του δήμου Λευκωσίας μόνο προμηθεύει με το απαραίτητο υλικό και εγκαθιστά την πρώτη φορά τα συστήματα αφού την πρωτοβάθμια συντήρηση αναλαμβάνουν οι τοπικές αρχές στα όρια των οποίων είναι εγκατεστημένα τα συστήματα αυτά.

Και όμως ο δήμος της πρωτεύουσας απαιτεί να πληρώνουν οι υπόλοιπες τοπικές αρχές και για αυτή την υπηρεσία που στην ουσία δεν παρέχει.

Μετά το «τελεσίγραφο» του δήμου Λευκωσίας ότι θα τερματίσει από την πρώτη μέρα του νέου χρόνου τις υπηρεσίες αυτές προς τον δήμο Πάφου από το δημοτικό μέγαρο σταληκε μια αρκετά αυστηρή και τολμηρή επιστολή στον δήμαρχο Κων/νο Γιωργκατζη, την οποία υπογράφει ο δημαρχεύον Πάφου Μάκης Ρουσης, με την οποία καλεί τον δήμαρχο της Λευκωσίας να αναλάβει τις ευθύνες του.

Ο δήμος Πάφου παρουσιάζεται επίσης έτοιμος να προσέλθει σε διάλογο προκειμένου να επιλυθεί το συγκεκριμένο ζήτημα.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ