Προπαρασκευή για νέες συλλήψεις;

Σε προπαρασκευαστικό στάδιο νέων συλλήψεων βρίσκεται η αστυνομία σε σχέση με το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου δήλωσε ότι έχει ληφθεί ένας μεγάλος αριθμός καταθέσεων για την υπόθεση, αλλά αναμένεται να ληφθούν και άλλες καταθέσεις για ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου.

Ο κ. Χρυσοστόμου επεσήμανε παράλληλα ότι έχουν εκδοθεί δύο νέα διατάγματα αποκάλυψης τραπεζικών δεδομένων, ενώ έχουν παραληφθεί έγγραφα, τα οποία αξιολογούνται. Οι εξετάσεις γίνονται σε συνεργασία με την ΜΟΚΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανακριτές της υπόθεσης σε συνεργασία με την μονάδα καταπολέμησης αδικημάτων συγκάλυψης προχωρουν στις ενδεδειγμένες ενέργειες στο εξωτερικό προκειμένου να τεκμηριώσουν ισχυρισμούς και πληροφορίες που έχουν περιέλθει στην κατοχή τους για μεταφορά σε συγκεκριμένες χώρες της Ε.Ε. μεγάλων χρηματικών ποσών από πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο του ΣΑΠΑ.

Οι πληροφορίες που έχει η αστυνομία αφορούν συγκεκριμένη περίοδο και συγκεκριμένο χρηματικό πόσο για το οποίο ζητείται η συμβολή και η συνεργασία και υπηρεσιών άλλων Ευρωπαϊκών κρατών.

Καθοριστική για την πορεία της υπόθεσης αναμένεται να είναι η κατάθεση που θα λάβουν οι ανακριτές της υπόθεσης από τον Χρήστο Δρακοπουλο ιδιοκτήτης της εταιρείας Ενβιτεκ η οποία ανέλαβε την αναβάθμιση της βιολογικής μονάδας του οργανισμού.

Ο Ελλαδιτης επιχειρηματίας έχει ενημερωθεί για το ένταλμα σύλληψης που εκκρεμεί εναντίον του και εξέφρασε πρόθεση να ταξιδέψει στην Κύπρο και να τεθεί στην διάθεση των ανακριτών τις επόμενες μέρες .

Για την υπόθεση έχουν ήδη συληφθει και κρατούνται ο δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, ο γενικός διευθυντής του οργανισμού Ευτύχιος Μαλεκιδης και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Μιχαηλίδης.

Το διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών που εξασφάλισε η αστυνομία από το δικαστήριο Πάφου συμπληρώνεται την ερχόμενη Παρασκευή.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ