Οι απαντήσεις του δημάρχου Πάφου

Ο δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας χαρακτηρίζει πολιτικό πραξικόπημα και πολιτικό κανιβαλισμό την προσπάθεια όσων αξιώνουν την παραίτηση του σημειώνοντας ότι ενδεχόμενη τέτοια ενέργεια από μέρους του θα ισοδυναμούσε με άμεση παραδοχή ενοχής για όλα όσα του καταμαρτυρούν.

Στην πολυαναμενομενη διάσκεψη τύπου ο Σάββας Βέργας ανέγνωσε προς τους δημοσιογράφους γραπτή δήλωση τονίζοντας ότι σέβεται την ανακριτική και νομική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν πρόκειται να τοποθετηθεί δημόσια αυτή την στιγμή.

Θα τοποθετηθεί όπως είπε δημόσια για όλα τα ζητήματα με την ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου καθώς και των διαδικασιών που εκκρεμούν.

Ο κ.Βεργας υπογράμμισε ότι έχει να πει πολλά και για όλα τα θέματα και τις υποθέσεις στα οποία κάποιοι επιχείρησαν και επιχειρούν να τον εμπλέξουν.

Ο Σάββας Βέργας αναφερόμενος στο θέμα που έχει τεθεί για παραίτηση του από κόμματα και μέλη του δημοτικού συμβουλίου αναρωτήθηκε για την μεγάλη σπουδή και εμμονή, όπως την χαρακτήρισε, για παραίτηση του προτού ολοκληρωθούν οι έρευνες και προτού αποφανθεί η δικαιοσύνη.

Η ενέργεια παραίτησης με μοναδικό στοιχείο τις καταγγελίες για φερόμενη εμπλοκή του σε τυχόν παρανομίες , είπε, θα ισοδυναμούσε και με άμεση παραδοχή ενοχής.

Ο Δήμαρχος της πόλης εκλέγεται και υπερασπίζεται τα συμφέροντα της πόλης, συμπλήρωσε και παύεται όταν παραβεί τους νόμους και κριθεί ένοχος.

Ανέφερε ακόμη ότι το άγχος και η αγωνία ορισμένων για άμεση παραίτηση του χωρίς τελική ολοκλήρωση των διαδικασιών γεννά πάρα πολλά ερωτηματικά ως τις πραγματικές τους προθέσεις.

Θα συνεχίσει να απέχει από τα καθήκοντα του, είπε, μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών και κάτι τέτοιο, ανέφερε, είναι απόλυτα συμβατό με την νομοθεσία και δεν παρενοχλεί την λειτουργία του δήμου.

Ο δήμαρχος Πάφου σημείωσε ότι αυτά που συμβαίνουν στην πόλη το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν αφήνουν κανένα ευχαριστημένο, πόσο δε μάλλον τον ίδιο που βρίσκεται στο πηδάλιο του Δήμου τα τελευταία χρόνια.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ