Ξανα την Τριτη

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Θεσμών, βουλευτής της ΕΔΕΚ Πάφου Φειδίας Σαρικας θεώρει ανεύθυνο τον τρόπο που η Προεδρία χειρίστηκε το συμβόλαιο της διοικητού της κεντρικής τράπεζας.

Σε δηλώσεις στην Πάφο ο κ.Σαρικας ανέφερε ότι η απάντηση του διευθυντή του γραφείου του προέδρου της δημοκρατίας για το σημείωμα της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας επιβεβαιώνει τον ανεύθυνο και πρόχειρο τρόπο χειρισμού διαφόρων θεμάτων δημοσίου συμφέροντος.

Ο κ.Σαρικας σημείωσε ότι την ερχόμενη Τρίτη θα συνεχίσει η εξέταση του θέματος στην συνεδρία της επιτροπής θεσμών και θα ζητηθούν ξεκάθαρες απαντήσεις για το αν σταληκε το σημείωμα της διοικητού στο προεδρικό και αν σταληκε ποιος το παρέλαβε.

Θα ζητηθεί επίσης, είπε ξεκάθαρη απάντηση αν ενημερώθηκε ο πρόεδρος για το σημείωμα και αν έδωσε την έγκριση του για τις διαφοροποιήσεις στο συμβόλαιο.

Ο Φειδίας Σαρικας σημείωσε ότι στην συνεδρία θα επιδιωχθεί να ληφθουν απαντήσεις για το αν προτίθεται ο πρόεδρος να επιβάλει κυρώσεις σε όσους δεν τον ενημέρωσαν ενώ όφειλαν για τα θέματα αυτά αλλά και για το ποιος όρισε τον Μακάριο Δρουσιωτη να χειριστεί ένα θεσμικό και νομικό θέμα.

Ο κ.Σαρικας αναρωτιέται αν είναι λογικό η διοικήτρια της κεντρικής τράπεζας μιας Ευρωπαϊκής χώρας να καταγγέλλει απόπειρα εξαγοράς και άσκησης πιέσεων για μη διεξαγωγή ποινικής έρευνας ενώ τονίζει ότι για να λήξει το θέμα θα πρέπει να δοθούν πιεστικές εξηγήσεις και να υπάρξουν κυρώσεις σε εκείνους που αποδεδειγμένα ευθύνονται για αυτό το θέατρο του παραλόγου όπως το χαρακτήρισε που παρακολουθεί ο Κυπριακός λαός εδώ και ένα μήνα.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ