Η αλήθεια για Γιωργκατζη

Δεν μπορούν να υπάρχουν δύο αλήθειες αλλά μόνο μία γι αυτό και θα διερευνήσουμε το θέμα Γιωρκάτζη για να αποκαλύψουμε την πραγματικότητα, δηλώνει στο ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής Φειδίας Σαρίκας.

Σημειώνει ότι η Επιτροπή είναι ταγμένη από την οικονομική κρίση και εντεύθεν να αποκαλύπτει τις πραγματικότητες και να επιδεικνύει μηδενική ανοχή.

Στέλνει επίσης μήνυμα στο Προεδρικό ότι αυτό που ο ίδιος ανέμενε ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να πάρει κεφάλια ώστε να στείλει ξεκάθαρα μηνύματα για τα λάθη και τις ελλείψεις στις εσωτερικές διαδικασίες της Προεδρίας.

Ερωτηθείς τι θα ζητήσουν τα μέλη της Επιτροπής κατά τη συζήτηση του θέματος, την επόμενη Τρίτη ο κ. Σαρίκας ανέφερε πως στη συνεδρία θα προσκληθούν πέραν της κ. Γιωρκάτζη, ο Γενικός Εισαγγελέας, ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας, η Γενική Λογίστρια, ο Διευθυντής του Γραφείου του προέδρου της Δημοκρατίας και ο Νομικός Σύμβουλος της ΚΤ έτσι ώστε να μπορέσουν τα μέλη της Επιτροπής να έχουν απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα όπως «ποιος είχε την ευθύνη για τη σύνταξη του συμβολαίου της κ. Γιωρκάτζη, ποιος είχε προτείνει και είχε αποφασίσει την αφαίρεση της παραγράφου που έχει σχέση με το ασυμβίβαστο, αλλά και πως προέκυψε η διαφοροποίηση στο μισθό της ΔΚΤ».

Επίσης, πρόσθεσε, υπάρχουν και άλλα πολύ σημαντικά ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν, όπως είναι οι δηλώσεις της κ. Γιωρκάτζη ότι «υπάρχουν πιέσεις, εξυπηρετούνται συμφέροντα και ότι υπήρξαν κρούσματα εκφοβισμού της».

Ανέφερε ακόμη ότι ένα άλλο θέμα το οποίο θα εξετάσει η Επιτροπή αφορά τη δήλωση της κ. Γιωρκάτζη ότι θα απέχει από τις συνεδρίες της Αρχής Εξυγίανσης της οποίας προεδρεύει.

«Ακριβώς πρέπει να διευκρινιστεί κατά πόσο με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία δικαιούται να απέχει από αυτές τις συνεδρίες», ανέφερε.

Σε ερώτηση αν η Επιτροπή προτίθεται να συζητήσει το ενδεχόμενο διεξαγωγής κάποιου είδους έρευνας ο Πρόεδρος της Επιτροπής ανέφερε ότι τα μέλη της Επιτροπής συμφώνησαν μεταξύ τους ότι στο τέλος της συζήτησης θα αποφασίσουν κατά πόσο θα εκδοθεί κάποιο πόρισμα και κατά πόσο θα ληφθεί απόφαση με την οποία η Επιτροπή θα προτείνει τη διεξαγωγή ποινικής έρευνας.

«Όλα αυτά θα συζητηθούν στην Επιτροπή μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης», εξήγησε.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ