Ελεύθερος ο Βέργας

Απροετοίμαστη και χωρίς επαρκή τεκμηρίωση παρουσιάστηκε η αστυνομία στο δικαστήριο ζητώντας την εξασφάλιση διαταγμάτων κράτησης του δημάρχου Πάφου , της Μαρίας Σολομονιδου και του συζύγου της Κων/νου Συφαντου για την υπόθεση της συναυλίας του Σάκη Ρουβά με αποτέλεσμα το δικαστήριο να απορρίψει το αίτημα της.

Το δικαστήριο έκρινε πρόωρο το αίτημα της αστυνομίας με βάση την μαρτυρία που προσκομίστηκε ενώπιων του από τον εξεταστή της υπόθεσης, λοχία του ΤΑΕ Αρχηγείου Πιερή Νεοκλέους και διέταξε όπως ο Σάββας Βέργας, η Μαρία Σολομονιδου και ο σύζυγος της αφεθούν ελεύθεροι.

Ο δικαστής Χριστόδουλος Χριστοδούλου στην απόφαση του σημείωσε ότι αν και ο εξεταστής της υπόθεσης είχε υποστηρίξει ότι ο δήμαρχος περιέπεσε σε αντιφάσεις και είπε ψέματα για το εάν προσέγγισε ο ίδιος την εταιρεία του Σάκη Ρουβα για την συναυλία δεν υπήρξε μαρτυρία ενώπιων του που να τεκμηριώνει την θέση αυτή.

Στην απόφαση του ο δικαστής σημειώνει επίσης ότι η μαρτυρία του εξεταστή της υπόθεσης διαφοροποιήθηκε άρδην κατά την αντεξεταση του από τους συνηγόρους υπεράσπισης των υπόπτων .

Ο εξεταστής της υπόθεσης Πιερής Νεοκλέους, επικεφαλής του κλιμακίου του ΤΑΕ Αρχηγείου, ανέφερε ότι όπως διαφάνηκε από τις εξετάσεις της Αστυνομίας η συναυλία έγινε για κερδοσκοπικό και όχι για φιλανθρωπικό σκοπό. Υποστήριξε επίσης ότι ο δήμαρχος άλλα είπε στο συμβούλιο και άλλα έπραξε σε σχέση με την συναυλία Ρουβά.

Σύμφωνα με τους ανακριτές της υπόθεσης, έχει διαπιστωθεί επίσης ότι ο Δήμαρχος Πάφου προσέγγιζε επιχειρηματίες και εταιρείες, ζητώντας χορηγίες για τη συναυλία, έχοντας μάλιστα όπως τονίσθηκε στο δικαστήριο και "τιμοκατάλογο" για τις προσφερόμενες χορηγίες, που κυμαίνονταν από τα 1500 ευρώ μέχρι τις 15 χιλιάδες ευρώ.

Στο δικαστήριο αναφέρθηκε ότι η αμοιβή του Σάκη Ρουβά για την συγκεκριμένη συναυλία ήταν 100 χιλιάδες ευρώ και απαίτησε επίσης να μην καταβάλει καμία φορολογία.

Οι διοργανωτές επιβαρύνθηκαν επίσης τα έξοδα για τα αεροπορικά εισιτήρια και τα υπόλοιπα έξοδα που ξεπερνούν τις 20 χιλιάδες ευρώ.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ