Στο δικασηριο ο Βεργας

Ενώπιων του επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου προσάγεται σήμερα ο δήμαρχος Πάφου για την έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του.

Ο Σάββας Βέργας πέρασε το βράδυ στα αστυνομικά κρατητήρια μετά την σύλληψη του χθες το απόγευμα με δικαστικό διάταγμα σύλληψης που εξέδωσε το επαρχιακό δικαστήριο Πάφου ύστερα από οδηγίες που δόθηκαν από την νομική υπηρεσία.

Ο κύριος Βέργας τέθηκε υπό κράτηση ως ύποπτος σε σχέση με τα απειλητικά μηνύματα που είχαν σταλεί σε παράγοντες του δήμου και σε δημοσιογράφο αναφορικά με την υπόθεση του διαχωρισμού οικοπέδων της εταιρείας ΑΡΙΣΤΟ στην περιοχή σκαλί.

Θεωρείται ύποπτος για συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, γραπτών απειλών για φόνο, παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία, αποστολής ενοχλητικών και απειλητικών μηνυμάτων και δημόσιας βλάβης.

Η απόφαση για έκδοση του εντάλματος λήφθηκε κατόπιν σύσκεψης στη Νομική Υπηρεσία, υπό την προεδρία του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη και με τη συμμετοχή του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου και αξιωματικών του ΤΑΕ αρχηγείου.

Κατά τη σύσκεψη έγινε ανάλυση όλων των δεδομένων και στοιχείων που είχαν συγκεντρωθεί και με βάση τα οποία φαίνεται να υπάρχει μια σοβαρή απόκλιση στα όσα φέρεται να δήλωσε στην ανακριτική του κατάθεση ο δήμαρχος Πάφου από αυτά που τελικά καταδεικνύουν τα τηλεπικοινωνιακά του δεδομένα.

Η ανάλυση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του δημάρχου κατέδειξε ότι το σημείο εκπομπής των μηνυμάτων από το κινητό τηλέφωνο της Μαρίας Σολομωνιδου και το σημείο λήψης του μηνύματος που στάλθηκε στο κινητό του δήμαρχου Πάφου ήταν το ίδιο αφού λάμβαναν σήμα και τα δυο τηλέφωνα από την ίδια κεραία.

Η περιοχή από την οποία είχαν σταλεί τα μηνύματα βρίσκεται σε απόσταση από το δημοτικό μέγαρο που είχε δηλώσει ο δήμαρχος ότι βρισκόταν όταν λάμβανε το δικό του απειλητικό μήνυμα και προφανώς εξυπηρετείται από άλλη κεραία της Cyta.

Ο δήμαρχος Πάφου εντοπίστηκε στο σπίτι του, συνεληφθει και έγινε έρευνα στη παρουσία του. Ακολούθως μεταφέρθηκε στο δημοτικό μέγαρο όπου στην παρουσία του και παλιν έγινε έρευνα στο γραφείο του.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε απέναντι στο κτίριο της παλιάς αστυνομικής διεύθυνσης όπου ανακρίθηκε από τους εξεταστές της υπόθεσης και ακολούθως μεταφέρθηκε στα αστυνομικά κρατητήρια, στον νέο αστυνομικό σταθμό Πάφου.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ