Βολές κατά δήμου από διαχειριστή ΕΦΚΑΦ

Ο διαχειριστής του χώρου στάθμευσης ΕΦΚΑΦ επι της πλατείας Κεννεντυ Γιώργος Αντωνιάδης κατήγγειλε ότι ο δήμος μεθοδεύει την ανάκτηση του χώρου που κατείχε παράνομα για χρόνια όπως είχε αποφασίσει το επαρχιακό δικαστήριο.

Ο Γιώργος Αντωνιάδης υπενθύμισε ότι πολύ πριν τα δραματικά γεγονότα στην Κύπρο η οικογενειακή του επιχείρηση είχε ενοικιασει τον συγκεκριμένο χώρο ο οποίος δεν ανήκει σε κάποιον Τουρκοκύπριο, όπως πολλά άλλα ακίνητα στην περιοχή, αλλά στο ΕΦΚΑΦ, διευκρίνισε και αυτό είναι η ουσιώδης διαφορά της δικής του περίπτωσης.

Ο Γιώργος Αντωνιάδης άφησε να νοηθεί ότι ο δήμος δεν θα πρέπει να προσπαθεί να παρακάμψει τους νόμιμους χρήστες του χώρου τονίζοντας από την άλλη ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο στα σχέδια της πόλης του.

Όμως, διευκρίνισε, η στάση του δήμου να επιχειρεί να ανακτήσει τον χώρο με δόλιες μεθοδεύσεις δεν θα περάσει. Απαντώντας ο δήμαρχος Πάφου διευκρίνισε ότι ο στόχος είναι να εκλείψουν τα όποια εμπόδια παρουσιάζονται στην σχεδιαζόμενη ανάπλαση της κεντρικής πλατείας του δήμου.

Η τοπική αρχή δεν θέλει σε καμιά περίπτωση διευκρίνισε να αδικήσει κανένα δημότη της. Υπάρχει σήμερα ένα θολό τοπίο στην περιοχή είπε και το Υπουργείο Εσωτερικών θα πρέπει να διευκρινίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα που οδηγεί σε στασιμότητα όλες τις προσπάθειες της τοπικής αρχής, κατέληξε.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ