Στην Ταλα η συμφωνική ορχήστρα

H Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου παρουσιάζει στις 8 το βράδυ στο αμφιθέατρο της Τάλας συναυλία κλασικής μουσικής με τίτλο «Μουσική Ανθοδέσμη» .

Σε ανακοίνωση τονίζεται ότι πρόκειται για το ίδιο πρόγραμμα που έδωσε η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου τον περασμένο Μάιο και θα παρουσιαστεί αυτή τη φορά σε τρεις πολύ ξεχωριστές κοινότητες της Κύπρου, την Τάλα, τη Δερύνεια και τον Αγρό.

Η Ορχήστρα θα προσφέρει ένα ειδικά επιλεγμένο πρόγραμμα από το ελαφρύ ορχηστρικό και κλασικό ρεπερτόριο, συντονισμένο στη φωτεινή διάθεση του Σεπτέμβρη, με κύρια χαρακτηριστικά τον λυρισμό, τη ζωντάνια και τη χαρούμενη διάθεση.

Ο μαέστρος της Ορχήστρας, Άλκης Μπαλτάς θα παρουσιάζει με λίγα λόγια το κάθε έργο, κάνοντας το έτσι ακόμη πιο προσιτό στο ακροατήριο.

Το κοινό που θα παραστεί θα απολαύσει δημοφιλή κλασικά έργα από την μπαρόκ, κλασική και ρομαντική εποχή όπως το Pas de quatre από τη Λίμνη των Κύκνων του Tchaikovsky και τον Χαιρετισμό αγάπης του Elgar, καθώς και κομμάτια ελαφράς ορχηστρικής μουσικής όπως το «Gabriel's oboe» του Ennio Morricone από την ταινία Η Αποστολή, την Πόλκα της Σαμπάνιας του Lumbye και το «Χρυσοπράσινο φύλλο» του Θεοδωράκη.

Οι συναυλίες διοργανώνονται σε συνεργασία με τo Κοινοτικό Συμβούλιο Τάλας, το Δήμο Δερύνειας και το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγρού. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ