Να διαγραφούν… τα χρωστούμενα για οχήματα

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων, οι οποίοι κλήθηκαν από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών να προσκομίσουν στοιχεία, που να τεκμηριώνουν ότι το αυτοκίνητό τους είτε ακινητοποιήθηκε είτε καταστράφηκε, διαφορετικά τα τέλη κυκλοφορίας που δεν κατέβαλαν για σειρά πολλών χρόνων, θα πρέπει να τα αποπληρώσουν ή θα οδηγηθούν ενώπιον δικαστηρίου.

Το Τμήμα Οδικών Μεταφορών απέστειλε 142.000 επιστολές σε ιδιοκτήτες οχημάτων στο πλαίσιο πρόσφατης νομοθεσίας, η οποία παρέχει το δικαίωμα στους επηρεαζόμενους να αποπληρώσουν τα οφειλόμενα τέλη σε 12 μηνιαίες δόσεις.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Πάφου Ανδρέας Φακοντής ανέφερε στο ράδιο Πάφος ότι η νομοθεσία που ψηφίστηκε από τη Βουλή, ως έχει, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα γιατί για τους περισσότερους ιδιοκτήτες, τα οχήματα των οποίων καταστράφηκαν ή ακινητοποιήθηκαν, είναι δύσκολο να βρουν τα απαραίτητα στοιχεία για να τεκμηριώσουν αυτό το γεγονός, ώστε να απαλλαχθούν από τα οφειλόμενα τέλη.

Ο ίδιος θα επαναφέρει παλαιότερη πρόταση του ΑΚΕΛ, για αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η πρόταση αυτή, όπως εξήγησε ο Ανδρεας Φακοντής, θα δίνει το δικαίωμα στους επηρεαζόμενους ιδιοκτήτες οχημάτων να προβαίνουν σε ένορκο δήλωση ότι το όχημά τους καταστράφηκε και θα γίνεται αποδεκτή ως τεκμήριο για να απαλλάσσονται.

Περαιτέρω, σημείωσε ότι σε περίπτωση που κάποιος προβεί σε ένορκη δήλωση ότι το όχημά του καταστράφηκε και συλληφθεί να το οδηγεί, τότε θα του επιβάλλεται αυστηρό πρόστιμο ή ακόμα και ποινή φυλάκισης.

«Αυτό», υπογράμμισε, «θα είναι αποτρεπτικό για κάποιον που θα κάμει ψευδή ένορκο δήλωση».

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ