Επιφυλάξεις έχει η ΕΔΕΚ για τις πρόνοιες του προτεινόμενου νομοσχεδίου.

Ο βουλευτής του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Πάφου Φειδίας Σαρίκας σημείωσε πως από πλευράς της ΕΔΕΚ υπάρχουν έντονες επιφυλάξεις για τις πρόνοιες του προτεινόμενου νομοσχεδίου.

Έχουμε υποβάλει τις απόψεις μας και ενώπιον της κοινής συνεδρίας της Επιτροπής Οικονομικών και της Επιτροπής Εσωτερικών που έχει συνέλθει την προηγούμενη εβδομάδα και του Προέδρου της Δημοκρατίας την Παρασκευή και εμείς αναμένουμε να δούμε ποιες διαφοροποιήσεις τελικά θα γίνουν αποδεκτές από το Υπουργικό Συμβούλιο και από την Τρόικα ούτως ώστε την ερχόμενη Τρίτη το πολιτικό γραφείο της ΕΔΕΚ να πάρει τις τελικές του αποφάσεις κατά πόσο θα ταχθεί υπέρ ή εναντίον του νομοσχεδίου, ανέφερε ο κ. Σαρίκας.

Είπε ακόμη πως, ως έχει το νομοσχέδιο, δεν υπάρχει περίπτωση το Κ.Σ. ΕΔΕΚ να ψηφίσει υπέρ αφού – όπως σημείωσε - αυτό στραγγαλίζει τον απλό τον πολίτη και τον επιχειρηματία και σίγουρα δημιουργεί ένα πρόβλημα στην κοινωνική συνοχή, κάτι το οποίο θα έπρεπε από πλευράς της Κυβέρνησης και της Τρόικας να ληφθεί σοβαρά υπόψη προτού διαμορφωθεί αυτό.

Πιστεύω, συνέχισε, «ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, αναγνωρίζουμε ότι χρειάζεται εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να ψηφιστεί ως έχει».

Ο κ. Σαρίκας ανέφερε στο ρ. Πάφος πως ενημερώθηκε ότι το επικαιροποιημένο μνημόνιο, το οποίο γνωρίζει η Κυβέρνηση, όπως είπε, περιλαμβάνει κάποιες νέες πρόνοιες στη συνέχεια του νομοσχεδίου περί εκποιήσεων, οι οποίες είναι πολύ χειρότερες για τον Κύπριο πολίτη.

Αλίμονο, κατέληξε, «αν δεν ληφθεί υπόψη κατά τη συζήτηση και ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου διότι έπονται πολύ χειρότερα, πολύ πιο δύσκολα και για την κυπριακή κοινωνία αλλά προπάντων για τον Κύπριο πολίτη ο οποίος υποφέρει από την οικονομική κρίση».

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ