Μικρό το πρόβλημα

Πολύ μικρός είναι ο επηρεασμός της επαρχίας Πάφου λόγο της κατάρρευσης Ρώσων διοργανωτών ταξιδιών σύμφωνα με τον πρόεδρο του τοπικού συνδέσμου ξενοδόχων Θέμη Φιλιππίδη.

Ο κ.Φιλιππιδης ανέφερε ότι οι περισσότεροι τουρίστες που διακινούντο από τα συγκεκριμένα πρακτορεία κατέληγαν σε ξενοδοχεία της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου και της Λεμεσού.

Γενικά το πρόβλημα δεν είναι τόσο μεγάλο, είπε, αφού υπολογίζεται ότι οι συγκεκριμένοι διοργανωτές δεν θα διακινούσαν καθολη την διάρκεια του καλοκαιριού περισσότερους από 20 χιλιάδες τουρίστες από τους οποίους οι μισοί περίπου έχουν ήδη κάνει τις διακοπές τους και επέστρεψαν στην πατρίδα τους.

Για τους λίγους που βρίσκονται σε δυο- τρία ξενοδοχεία της Πάφου η σύσταση που έγινε από τον τοπικό σύνδεσμο όπως είπε ο Θέμης Φιλιππίδης είναι να τους παρασχεθούν όλες οι αναγκαίες διευκολύνσεις για να μην είναι τραυματική η εμπειρία τους στο νησί.

Ο Θέμης Φιλιππίδης ανέφερε ότι υπήρξαν ανάλογα περιστατικά και στο παρελθόν με διοργανωτές ταξιδιών από άλλες χώρες.

Η Ρωσία είναι μια ανερχόμενη χώρα στον τουρισμό και είναι φυσιολογικό να υπάρχει έντονος ανταγωνισμός που επιφέρει κάποτε και αυτά τα αποτελέσματα, κατέληξε.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ