Διαμάχη στην Σταυροκονου

Κάτοικοι του χωριού Σταυροκονου παρέδωσαν τα εκλογικά τους βιβλιάρια στην επαρχιακή διοίκηση διαμαρτυρόμενοι ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών επιχειρούν να περιορίσουν τις εξουσίες του εκλελεγμενου κοινοτάρχη της κοινότητας Σάββα Στυλιανού.

Ο ίδιος ο Σάββας Στυλιανού ανέφερε ότι παρέλαβε επιστολή με την οποία καλείται να παραδώσει το βιβλιάριο επιταγών του κοινοτικού συμβουλίου και το κλειδί του γραφείου της κοινότητας χωρίς να του εξηγούνται οι λόγοι.

Ο Στέλιος Καμαρλιγκος εκ μέρους της αντιπροσωπείας των κατοίκων που παρέδωσε τα 17 εκλογικά βιβλιάρια στην επαρχιακή διοίκηση δήλωσε ότι λειτουργοί της διοίκησης αρνήθηκαν να τα παραλάβουν αλλά οι ίδιοι τα εγκατέλειψαν στα γραφεία της διοίκησης και έφυγαν.

Δεν πρόκειται να αποδεχτούν όπως είπε να ανατρέψουν πραξικοπηματικά τον κοινοτάρχη που εξέλεξαν μέσα από νόμιμες διαδικασίες οι κάτοικοι της Σταυροκονου.

Το θέμα με την διαμάχη μεταξύ δυο ομάδων κατοίκων της Σταυροκονου χρονολογείται με αλληλοκατηγορίες για κακοδιαχείριση και διασπάθιση δημόσιου χρήματος.

Οι καταγγελίες προκάλεσαν την παρέμβαση του Υπουργείου Εσωτερικών και της ελεγκτικής υπηρεσίας που ερευνούν το θέμα ενώ οι κάτοικοι που διαμαρτύρονται και ο κοινοτάρχης αξιώνουν να συναντηθούν με τον Υπουργό Εσωτερικών προκειμένου να μπορέσουν να εκθέσουν τις απόψεις τους.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ