Κοινό αίτημα

Ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Σιαηλης δήλωσε ότι μετά από κοινό αίτημα των δημοτικών ομάδων του ΑΚΕΛ και της ΕΔΕΚ η ολομέλεια του δημοτικού συμβουλίου αποφάσισε την ολιγοήμερη αναβολή της συζήτησης του θέματος της ακύρωσης της άδειας διαχωρισμού των οικοπέδων της εταιρείας στην περιοχή «σκαλί».

Ο Γιώργος Σιαηλης είπε ότι η δική του δημοτική ομάδα δεν έχει ακόμη λάβει αποφάσεις για το ζήτημα αυτό ενώ απέρριψε την θέση ότι από την στιγμή που καταγγέλθηκε η υπόθεση στην αστυνομία ο δήμος θα έπρεπε να σταματήσει να ασχολείται με το θέμα.

Ο δήμος δεν ασχολείται με τυχόν ποινικές ευθύνες του οιουδήποτε, είπε, αλλά επιδιώκει να προστατευσει τα συμφέροντα της τοπικής αρχής και των δημοτών.

Ο Γιώργος Σιαηλης σχολιάζοντας την εισήγηση του νομικού συμβούλου για μη ανάκληση της άδειας λόγο του μεγάλου χρόνου που διέρρευσε και των αδειών οικοδομής που έχουν ήδη εγκριθεί είπε ότι είναι σεβαστή αλλά είναι ακόμη αμφιλεγόμενο αν μπορεί να γίνει η ανάκληση ή όχι.

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει την τοποθέτηση του συναδέλφου του Φαίδωνα Φαίδωνος ότι θα πρέπει να γίνει ενδελεχής έρευνα για όλες τις παρόμοιες μεγάλες αναπτύξεις και διαχωρισμούς που έγιναν στην Πάφο τα τελευταία χρόνια είπε ότι δεν έχει την δυνατότητα η υπηρεσία του δήμου να υποστηρίξει κάτι τέτοιο και αυτό που μπορεί να γίνει είναι δειγματοληπτικός έλεγχος.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ