Αιχμές Φαίδωνα

Αιχμές κατά των προηγούμενων διοικητικών συμβουλίων του ΣΑΠΑ αλλά κατά των συμβούλων μηχανικών και των εργαζομένων του οργανισμού διατύπωσε ο δημοτικός σύμβουλος Φαίδωνας Φαίδωνος.

Αναφερόμενος στο θέμα των απαιτήσεων των εργολάβων ανέφερε ότι ορισμένοι τα προηγούμενα χρόνια είχαν στήσει βιομηχανίες απαιτήσεων κατά του οργανισμού κατά την έκφραση του αξιώνοντας και λαμβάνοντας τελικά υπέρογκα χρηματικά ποσά ως αποζημιώσεις πέραν των χρημάτων που λάμβαναν για την εργασία που εκτελούσαν.

Αυτό όπως είπε πλέον έχει αλλάξει και μέσα από μια σωστή και εμπεριστατωμένη μελέτη των δεδομένων η ad hoc επιτροπή που έχει συσταθεί από το σώμα κατάφερε να φέρει άριστα κατά την έκφραση του αποτελέσματα στην περίπτωση της βιολογικής μονάδας.

Πολύ κοντά σε κατάληξη βρίσκεται και η υπόθεση των δυο συμβολαίων της Γεροσκηπου για τα οποία ο εργολάβος απαιτούσε 4,5 σχεδόν εκατομμύρια ευρώ επιπλέον από το συμβόλαιο του και τις εργασίες που είχε εκτελέσει.

Ο ίδιος υποστήριξε, είπε στο ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ, ότι εξ’αρχης μέσα από μελέτη των δεδομένων είχε υποστηρίξει ότι δεν θα έπρεπε να καταβληθεί στην εταιρεία ποσό μεγαλύτερο από ένα εκατομμύριο εκατόν χιλιάδες ευρώ.

Τελικά ενώ η εταιρεία αξίωνε πολύ μεγαλύτερο ποσό όπως είπε αναγκάστηκε να δεχθει την προσφορά αυτή όταν η κεντρική επιτροπή αλλαγών και απαιτήσεων γνωμάτευσε ότι δεν θα πρέπει να καταβληθεί στην εταιρεία μεγαλύτερο ποσό από 908 χιλιάδες ευρώ.

Τώρα είπε ο ίδιος δεν αποδέχεται να δοθεί στην εταιρεία το ποσό του ενός εκατομμυρίου 100 χιλιάδων εκτός αν η ελεγκτική υπηρεσία αποδεχτεί αυτή την διευθέτηση.

Λόγο της σκληρής και διεκδικητικής στάσης που τήρησε το σώμα κατέληξε η απόφαση διασφαλίζει τα συμφέροντα των καταναλωτών τονίζοντας ότι η ίδια στάση θα τηρηθεί και για τα άλλα δυο συμβόλαια που παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Άφησε επίσης να νοηθεί ότι αν ο οργανισμός καταλήξει στον συμβιβασμό με την εταιρεία θα αποσυρθεί η αγωγή του δήμου Γεροσκηπου.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ