Δεν φεύγει η μονάδα αφαλάτωσης

Ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου η κινητή μονάδα αφαλάτωσης που εγκαταστάθηκε στην παραλία ανάμεσα στα Μανδρια και στα Κουκλια να παραμείνει στην Πάφο προκειμένου να αποτελέσει εγγύηση για το υδατικό ισοζύγιο της επαρχίας.

Ο Υπουργός Γεωργίας μιλώντας στο ράδιο Πάφος διαβεβαίωσε ότι παρά το ότι το συμβόλαιο με τον ιδιώτη που εγκατέστησε την μονάδα έχει συμπληρωθεί παρόλα αυτά δεν έχουν ξεκινήσει εργασίες για την απομάκρυνση της μονάδας αφού ο ίδιος έχει ζητήσει να διαβουλευτεί με την άλλη πλευρά για να διαπιστωθεί κατά πόσο υπάρχει το έδαφος η μονάδα να παραμείνει στην Πάφο.

Ο Νίκος Κουγιάλης τόνισε ότι αν και δεν υπάρχει σήμερα ανάγκη για πόσιμο νερό η προσπάθεια είναι η μονάδα να παραμείνει για να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον.

Προανήγγειλε επαφές και συναντήσεις τις επόμενες μέρες για το θέμα προκειμένου να υπάρξει κατάληξη.

Τις εξαγγελίες του Υπουργού Γεωργίας χαιρέτισε ο δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας ο οποίος ανέφερε ότι υπήρξαν το τελευταίο διάστημα ανησυχητικές πληροφορίες περί απομάκρυνσης της μονάδας από την επαρχία.

Η Πάφος είναι μια κατ’εξοχην τουριστική περιοχή και τα θέματα αυτά είναι πολύ λεπτά σημείωσε.

Οι καιρικές συνθήκες, είπε, είναι δεδομένο ότι χρόνο με τον χρόνο διαφοροποιούνται και θα πρέπει να απεξαρτηθουμε από τις καιρικές συνθήκες.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ