Ασφαλές περιουσιακό στοιχείο

Ο επαρχιακός γραμματέας του ΔΗΣΥ Γιαννάκης Λαζάρου διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να ψηφιστεί νομοθεσία που δεν θα διασφαλίζει την πρώτη κατοικία.

Ο κ.Λαζαρου σημείωσε ότι τόσο η θέση του κόμματος του όσο και της κυβέρνησης συμπίπτουν απόλυτα στο ζήτημα αυτό και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Η νομοθεσία ως έχει σήμερα διασφαλίζει την πρώτη κατοικία και κανένα σπίτι δεν έχει εκποιηθεί έως τώρα ,σημείωσε, υπενθυμίζοντας ότι οι αλλαγές που επιχειρούνται στην νομοθεσία για την πρώτη κατοικία στοχεύουν στην πιο εύκολη εκποίηση των ακινήτων για διασφάλιση δανείων.

Η πρώτη κατοικία θα διασφαλιστεί ως ένα ασφαλές περιουσιακό στοιχείο διαβεβαίωσε ο Γιαννάκης Λαζάρου μεταφέροντας τις θέσεις της παράταξης του αλλά και της κυβέρνησης.

Επέκρινε ταυτόχρονα τα κόμματα της αντιπολίτευσης για άκρατο λαϊκισμό τονίζοντας ότι το νομοσχέδιο που προωθούν για το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της Κυπριακής οικονομίας αφού θα αυξήσει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και οι τράπεζες θα σταματήσουν να παραχωρούν στεγαστικά δάνεια.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ