Θα τους θαβουν σε χωρο πρασινου

Αντιδράσεις προκαλεί στην Εμπα η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να επιτρέψει σε κοινότητα να χρησιμοποιήσει χώρο πρασίνου για να επιλύσει το οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο κοιμητήριο.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε αίτημα της κοινότητας για αγορά έναντι 85 χιλιάδων ευρώ άλλου τεμαχίου το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος πρασίνου παραχωρώντας στην κοινότητα τον συγκεκριμένο χώρο που γειτνιάζει με το κοιμητήριο και ο οποίος προέκυψε από διαχωρισμό οικοπέδων ιδιώτη.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της κοινότητας Πανικος Στυλιανού δήλωσε ότι το κοινοτικό συμβούλιο δεν είχε στην ουσία άλλη επιλογή αφού στον υφιστάμενο χώρο υπάρχουν κενοί μόλις δυο χώροι.

Είναι εξήγησε μια προσωρινή διευθέτηση και αυτή μέχρι την εξεύρεση και διαμόρφωση άλλου κατάλληλου χώρου στην κοινότητα τονίζοντας ότι το συμβούλιο για δυο σχεδόν δεκαετίες αγωνίζεται για το θέμα χωρίς αποτέλεσμα.

Είπε ακόμη ότι ο χωρος που εξασφαλισθηκε θα ενσωματωθει ο μισος στο κοιμητηριο και ο άλλος μισος θα διαμορφωθει ως χωρος πρασινου.

Εκπληξη για την αποφαση εξεφρασε ο αναπληρωτης επαρχιακος γραμματεας των Οικολογων Ανδρεας Ευλαβης αφηνωντας να νοηθει ότι πολλα κυβερνητικα τμηματα που εμπλεκονται, ακομη και η επαρχιακη διοικηση Παφου ειχαν τοποθετηθει αρνητικα σε ένα τετοιο ενδεχομενο.

Είναι αδιανοητο ειπε χωροι πρασινου να μετατρεπονται σε κοιμητηρια ή οτιδηποτε άλλο.

Ο Ανδρεας Ευλαβης αναγνωριζει την αναγκαιοτητα που υπαρχει αλλα όπως ειπε θα μπορουσε το συμβουλιο της Εμπας να ηταν περισσοτερο προνοητικο και να μην αφηνε τα πραγματα να φτασουν σε αδιεξοδο.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ