Διαμορφώνει την παραλία Ποτιμων

Η κοινότητα της Κισονεργας διαμορφώνει την παραλία των Ποτιμων προκειμένου να την παραδώσει για χρήση στους λουόμενους από την νέα θερινή περίοδο.

Ο κοινοτάρχης Κισσόνεργας Γιώργος Στυλιανού δήλωσε στο ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ ότι η ακτογραμμή των ποτιμων που ξεπερνά τα 2 χιλιόμετρα παρέμενε έως τώρα αναξιοποίητη αφού τόσο η τοπική αρχή όσο και τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα κυβερνητικά τμήματα ανέμεναν ότι αυτό θα γινόταν ταυτόχρονα με τα έργα δημιουργίας της Μαρίνας των Ποτιμων.

Το έργο όμως αυτό κώλυσε, όπως είπε, και ίσως να μην κατασκευαστεί τελικά και η κοινότητα έχει αναλάβει να αξιοποιήσει πλέον την παραλία ανεξάρτητα με το έργο της Μαρίνας.

Ο κ.Στυλιανου τόνισε ότι το συμβούλιο έχει προχωρήσει σε ακτομηχανικη μελέτη αλλά επί του παρόντος όλα τα έργα διαμόρφωσης αφορούν στο χερσαίο χώρο.

Έργα θα γίνουν σε κατοπινό στάδιο και στον θαλάσσιο χώρο και με την κατασκευή των κυματοθραυστών θα δημιουργηθεί μια παραλία πρότυπο όπως επεσήμανε.

Στο χώρο δημιουργείται χώρος στάθμευσης και στάσεις λεωφορείων, αναψυκτήριο στο φοινικόδασος της περιοχής αλλά και άλλες διευκολύνσεις για τους λουόμενους όπως αποδυτήρια, αποχωρητήρια και ντους.

Ο κοινοτάρχης Κισονεργας ανέφερε ότι το κόστος των εργασιών δεν θα ξεπεράσει τις 25 χιλιάδες ευρώ και αναμένεται να καλυφτεί από τον ιδιώτη επενδυτή που θα αναλάβει την διαχείριση του αναψυκτηρίου αλλά και την ενοικίαση κρεβατιών και ομπρελών για τους λουόμενους.

Στην περιοχή θα τοποθετηθεί επίσης ναυαγοσώστης.

Ο κ. Στυλιανου ανέφερε ότι η κοινότητα εξασφάλισε όλες τις απαιτούμενες άδειες και ο σχεδιασμός που γίνεται λαμβάνει πολύ σοβαρά υποψιν τις ευαισθησίες των κατοίκων για την παραλία.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ