Όνειρο απατηλό το θέατρο

Όνειρο απατηλό θα παραμείνει η δημιουργία ενός νέου δημοτικού θεάτρου στην Πάφο μέχρι το 2017 σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Σιαηλη ο οποίος σημείωσε ότι οι τελευταίες κυβερνήσεις έχουν φλομώσει στις υποσχέσεις τους Παφιτες για το θέμα αυτό κατά την έκφραση του χωρίς να έχει γίνει το παραμικρό.

Με αφορμή την παγκοσμία μέρα θεάτρου ο Γιώργος Σιαηλης τόνισε ότι η Πάφος κέρδισε τον τίτλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας υπό τον τίτλο «ανοικτό εργοστάσιο πολιτισμού» και τελικά οι περισσότερες εκδηλώσεις αναγκαστικά θα γίνουν κάτω από τον έναστρο ουρανό όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ευθύνες, είπε ,υπάρχουν και στην τοπική αρχή.

Από την πλευρά του ο σκηνοθέτης Νίκος Σιαφκαλης με αφορμή την παγκόσμια μέρα θεάτρου αντέτεινε ότι πολιτισμός δεν είναι τα περίλαμπρα κτίρια και μέγαρα και ότι οι παράγοντες της Πάφου βάζουν και πάλιν μπροστά από το άλογο την άμαξα.

Θα πρέπει πρώτα να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις είπε για να υπάρξουν καλλιτεχνικά και θεατρικά σχήματα και μετά μέγαρα.

Είπε ακόμη ότι σε πολλές χώρες του κόσμου η παγκόσμια ημέρα θεάτρου τιμάται με σωρεία εκδηλώσεων ακόμη και παρελάσεων και στην κοιτίδα του αρχαίου ελληνικού δράματος και του χώρου που γεννήθηκε το θέατρο η πολιτεία και οργανωμένοι φορείς ούτε καν αναφορά δεν κάνουν.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ