Να τοποθετηθούν κάλαθοι

Αφόρητη είναι η κατάσταση με τα περιττώματα των σκύλων σε μερικές γειτονιές της πόλης σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο Βάσο Δημητρίου ο οποίος τονίζει ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την δημόσια υγεία.

Κάτοχοι σκυλιών δεν λαμβάνουν μέτρα για την περισυλλογή των περιττωμάτων των σκυλιών τους με αποτέλεσμα να δημιουργείται αυτή η απαράδεκτη κατάσταση, σημειώνει.

Ο κ.Δημητριου προτείνει την αγορά μέσω διαδικασίας προσφορών για δέκα τουλάχιστον δοχεία για απορρίμματα σκύλων ώστε σε ένα πιλοτικό σχέδιο να τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης.

Εισηγείται συγκεκριμένα όπως δύο τέτοια δοχεία τοποθετηθούν στα πεζοδρόμια γύρω από το πάρκο Δασούδι, δύο στις περιοχές επί των οδών Αττικού και Αριστοφάνους, δύο επί των οδών Ηρακλέους, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και οδού Ρηγαίνης και δύο στον πλατειακό χώρο γύρω από την εκκλησία του Μουττάλου.

Στις περιοχές αυτές τονίζει η κατάσταση είναι τραγική.

Προτείνει επίσης να σταλούν προειδοποιητικές επιστολές με τους λογαριασμούς υδατοπρομήθειας σε όλους τους πολίτες και να καθοριστεί το χρονικό διάστημα μέχρι την 1ην Ιουνίου 2014 για συμμόρφωση των κατόχων σκύλων ώστε κατά την διάρκεια του περιπάτου τους με τα σκυλιά τους να είναι εφοδιασμένοι με τα ανάλογα σύνεργα, διαφορετικά θα καταγγέλλονται με την επίδοση εξωδίκων.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ