Κόντρα για Ακαμα

Βαριές εκφράσεις αντάλλαξαν μέσω της εκπομπής Καλημέρα Πάφος ο εκπρόσωπος των ιδιοκτητών γης του Ακαμα Σάββας Χ’’Μηνας και ο Ανδρέας Ευλαβής από το Κίνημα Οικολόγων αναφορικά με το θέμα της αξιοποίησης των ιδιωτικών τεμαχίων γης στην περιοχή του Ακαμα.

Ο Σάββας Χ’’Μηνας ανέφερε ότι ωρίμασαν οι συνθήκες για να επιτραπεί μια ήπια ανάπτυξη στην περιοχή που θα δίνει το δικαίωμα στους ιδιοκτήτες γης να αναπτύξουν λελογισμένα την γη τους.

Το μοντέλο των πενταστερων ξενοδοχείων και των πολυτελών παραλιακών διαμερισμάτων ή τουριστικών επαύλεων έχει εξοφλήσει είπε ο Σάββας Χ’’Μηνας και κανένας δεν το επιδιώκει.

Ο στοχος είναι να μπορούν να φιλοξενηθούν στην περιοχή ξένοι επισκέπτες σε υποδομές που θα λαμβάνουν σοβαρά υποψιν το μοναδικό περιβάλλον της περιοχής.

Ο κ.Χ’’Μηνας εκανε ουσιαστικά λόγο για μικρές μονάδες- καταλύματα στα οποία οι επισκέπτες θα διαμένουν για μερικές μέρες συνδυάζοντας την παραμονή τους με μια σειρά από δραστηριότητες που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στην ευρύτερη περιοχή προσφέροντας και απασχόληση στους κατοίκους.

Ο Ανδρέας Ευλαβής δήλωσε ότι και η νέα φιλοσοφία και το πνεύμα που κυριαρχεί και πάλιν είναι πως θα εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των επιχειρηματιών, είτε αυτών που είχαν εξασφαλίσει από παλιά μεγάλες εκτάσεις στην περιοχή είτε αυτών που έτρεξαν πρόσφατα για να αγοράσουν εκτάσεις ακόμη και εντος περιοχών ΝΑΤΟΥΡΑ αφήνοντας ξεκάθαρα να νοηθεί ότι υπάρχει προσχεδιασμός για άρση των περιορισμών και απαγορεύσεων.

Με πρόσχημα την οικονομική κρίση ορισμένοι επιχειρούν να ξεπουλήσουν τον Ακαμα, είπε, τονίζοντας ότι θέση του κόμματος του είναι να επιτραπεί η ανάπτυξη μόνο περιμετρικά των κοινοτήτων.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ