Κόντρα για Υπουργούς

Αντιπαράθεση σημειώθηκε στην εκπομπή καλημέρα Πάφος ανάμεσα στον επαρχιακό γραμματέα του ΔΗΣΥ Γιαννάκη Λαζάρου και το μέλος του εκτελεστικού γραφείου του ΔΗΚΟ Χρύσανθο Σαββίδη για το θέμα της παραίτησης από το κόμμα των προερχόμενων από το ΔΗΚΟ Υπουργών.

Ο Γιαννάκης Λαζάρου σημείωσε ότι αν υπουργοποιηθούν εκ νέου τα συγκεκριμένα στελέχη δεν πέφτει σε κανένα κόμμα λόγος από την στιγμή που οι ίδιοι έχουν παραιτηθεί από το κόμμα τους.

Είπε ακόμη ότι το ΔΗΚΟ αποχώρησε από την κυβέρνηση και δεν θα πρέπει να έχει την αξίωση να λαμβάνονται υποψιν οι θέσεις του για ανάλογα ζητήματα.

Ο Γιαννακης Λαζάρου ανέφερε ακόμη ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρόκειται να υποκύψει σε εκβιασμούς και πιέσεις τονίζοντας ότι είναι παράδοξο το ΔΗΚΟ να αποσύρει τους υπουργούς και τους πρόεδρους των διοικητικών συμβουλίων των ημικρατικών οργανισμών αλλά να μην αποσύρει τα μέλη των οργανισμών αυτών.

Απαντώντας ο Χρύσανθος Σαββίδης ανέφερε ότι ακόμη και τα κόμματα που είναι στην αντιπολίτευση έχουν παρουσία στους οργανισμούς αυτούς και δεν θα πρέπει να ξενίζει αυτή η απόφαση του κόμματος του.

Για τους υπουργούς είπε ότι επέλεξαν τον δικό τους δρόμο τονίζοντας ότι το ΔΗΚΟ δεν είναι οι θέσεις και οι καρέκλες αλλά οι αξίες και οι θέσεις αρχής που πρεσβεύουν τα χιλιάδες μέλη και ψηφοφόροι του κόμματος.

Έκανε ακόμη λόγο για έλλειψη πολιτικής ηθικής τονίζοντας ότι το κόμμα του θα αξιολογήσει την κατάσταση όταν διαμορφωθεί πλήρως.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ