Ο Συλουρης στην Πάφο

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού κόμματος Δημήτρης Συλουρης εξέφρασε την ευχή ότι η συνεδρία του εθνικού συμβουλίου την ερχόμενη Πέμπτη δεν θα γίνει σε πλαίσια συγκρουσιακής αντίληψης των πραγμάτων.

Σε δηλώσεις στην Πάφο όπου περιοδεύει από χθες ο Δημήτρης Συλουρης ανέφερε ότι θα πρέπει με νηφάλιο τρόπο να ακουστούν όλες οι απόψεις ώστε το εθνικό συμβούλιο σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές να αντιμετωπίσει το εθνικό θέμα με τον σωστό τρόπο.

Ο πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ ότι οι κρίσιμες στιγμές που διέρχεται ο τόπος έχουν την ανάγκη κατά την έκφραση του για την ανταλλαγή απόψεων , διαμόρφωση κοινού σχεδιασμού και την επικράτηση αντίληψης υπευθυνότητας.

Αναφορικά με τα θέματα οικονομίας είπε ότι χρειάζεται ένας νέος σχεδιασμός προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης όπου θα ενθαρρυνθούν οι νέες επενδύσεις.

Τα κρατικά τμήματα και η τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να λειτουργήσουν υποστηρικτικά όπως είπε και όχι να παρεμποδίζουν τις αναπτύξεις αυτές.

Ο Δημήτρης Συλουρης αναφερόμενος στα προβλήματα του λιανικού εμπορίου εξέφρασε την ελπίδα να μην επεκταθεί στην τουριστική βιομηχανία το πρόβλημα που υπάρχει με την μη πληρωμή προμηθευτών .

Θα πρέπει ίσως να θεσπιστούν νέοι νόμοι και κανονισμοί όπως ανέφερε για να αντιμετωπιστεί το θέμα.

Σε σχέση εξάλλου με την αυριανή συνεδρία της επιτροπής θεσμών εξέφρασε την εκτίμηση ότι πρόκειται για την τελευταία διαδικαστική συζήτηση και την ερχόμενη Τρίτη θα διεξαχθει η συζήτηση επί της έκθεσης.

Πρόθεση του, όπως είπε, είναι στις 2 Απριλίου να διεξαχθει ειδική συνεδρία της ολομέλειας, αν η πρόταση περάσει από την σύσκεψη των αρχηγών, για να συζητηθεί η έκθεση.

Πριν το τέλος του μήνα, κατέληξε, όλα τα κόμματα θα πρέπει να έχουν τοποθετηθεί.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ