Εντατικοί ρυθμοί για μαραθώνιο

Ξεκίνησαν και συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση της αθλητικής εκδήλωσης Cyprus Marathon που θα γίνει στην Πάφο την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014.

Ο πρόεδρος της επιτροπής αθλητισμού και νεολαίας του δήμου Πάφου Χρύσανθος Σαββίδης δήλωσε ότι η διεθνής εκδήλωση συμπεριλαμβάνει τρεις αποστάσεις, το Μαραθώνιο, τον Ημιμαραθώνιο και τον αγώνα δρόμου 10 χλμ.

Οι μέχρι τώρα συμμετοχές έχουν ανέλθει στους 500 δρομείς και προέρχονται όπως ανέφερε από όλες σχεδόν τις ηπείρους, ενώ η Οργανωτική Επιτροπή του Cyprus Marathon με τη βοήθεια του ΚΟΤ, του Δήμου Πάφου καθώς επίσης και των χορηγών της εκδήλωσης εργάζεται εντατικά ούτως ώστε οι εντυπώσεις που θα αποκομίσουν οι δρομείς από τη συμμετοχή τους να είναι άριστες.

Η ενδιαφέρουσα διαδρομή του Μαραθωνίου Πάφου θα έχει αφετηρία την Πέτρα του Ρωμιού και τερματισμό την πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου.

Οι άλλες δύο αποστάσεις θα έχουν σαν χώρο εκκίνησης και τερματισμού την πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου με τη διαδρομή να κατευθύνεται προς την Γεροσκήπου (Λεωφόρος Ποσειδώνος).

Σε όλους τους συμμετέχοντες δρομείς θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια, πολύχρωμες φανελίτσες και δίπλωμα συμμετοχής. Μια πανηγυρική ατμόσφαιρα θα δημιουργηθεί από τοπική Σχολή Χορού που θα παρουσιάσει πρόγραμμα από Ελληνικούς και Κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ