Μαχη για ΟΣΥΠΑ

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων κάλεσε το Υπουργείο Συγκοινωνιών, το Δήμο Πάφου και την Εταιρεία ΟΣΥΠΑ και όλους τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς να διενεργήσουν διάλογο και να βρουν τη λύση που θα αποβεί προς όφελος των επιβατών και των πολιτών όσων αφορά το πρόβλημα που προέκυψε μεταξύ Δήμου Πάφου και ΟΣΥΠΑ για την εκμίσθωση τ/κ τεμαχίου στην εταιρεία από το Υπουργείο Συγκοινωνιών.

Σε δηλώσεις μετά τη συζήτηση του θέματος από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων, η Πρόεδρος της Επιτροπής Σκεύη Κουκουμά ανέφερε ότι ο κηδεμόνας τ/κ περιουσιών παραχώρησε τεμάχιο στο Υπουργείο Συγκοινωνιών με στόχο να εκμισθωθεί στην εταιρεία δημοσίων συγκοινωνιών της Πάφου ΟΣΥΠΑ, προσθέτοντας ότι από την ενημέρωση της οποία έτυχε η Επιτροπή φαίνεται ότι υπάρχουν ενστάσεις από το Δήμο Πάφου, που θεωρεί ότι το τεμάχιο αυτό θα μπορούσε να αξιοποιηθεί με άλλη χρήση που να εξυπηρετεί περισσότερο τους πολίτες και τους τουρίστες καθώς βρίσκεται κοντά στους αρχαιολογικούς χώρους.

Καταγγελίες Μαυρονικολα Για το ίδιο θέμα ο Νικόλας Μαυρονικολας κατηγόρησε τον δήμαρχο Πάφου ότι λίγες μέρες πριν τις εκλογές του ΔΗΚΟ είχε δώσει υποσχέσεις στον ιδιοκτήτη του οργανισμού ΟΣΥΠΑ Γεώργιο Ιωαννίδη, τον οποίο συνόδευε σε συναντήσεις στο γραφείο του δημάρχου Πάφου, ότι ο ίδιος θα βοηθούσε τον οργανισμό να αποκτήσει το συγκεκριμένο τεμάχιο και ότι ο δήμος δεν ενδιαφερόταν.

Με βάση την καταγγελία Μαυρονικολα ο δήμαρχος Πάφου έδινε ξεκάθαρες υποσχέσεις στον ιδιοκτήτη της εταιρείας και επικαλέσθηκε μάλιστα και τα στοιχεία δυο επιστολών που τους έχουν κοινοποιηθεί από την τεχνική υπηρεσία του δήμου.

Τις κατηγορίες απέρριψε ο δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας ο οποίος κάλεσε σε έντονο ύφος τον Νικόλα Μαυρονικολα να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του διαφορετικά θα πρόκειται για ένα κοινό συκοφάντη όπως είπε.

Ο Δήμαρχος Πάφου κάλεσε τον Νικόλα Μαυρονικολα να δώσει στην δημοσιότητα τις δυο επιστολές τις οποίες όπως ανέφερε δεν έχει καν αναγνώσει για να αντιληφτεί ποια είναι η θέση του δήμου.

Ο δήμος Πάφου έχει λάβει μια ξεκάθαρη απόφαση όπως είπε και θα επιμείνει μέχρι τέλους για να παραχωρηθεί στην τοπική αρχή το συγκεκριμένο τεμάχιο.

Δεν πρόκειται διαβεβαίωσε εκ νέου να δημιουργηθεί τερματικός σταθμός της ΟΣΥΠΑ στην περιοχή τονίζοντας ότι η πρόταση που υπέβαλε στο γραφείο του στον Γεώργιο Ιωαννίδη ήταν να δημιουργηθεί μια στάση λεωφορείου στην περιοχή και να αναζητηθεί άλλος χώρος για τερματικό σταθμό κάπου στο κέντρο της πόλης.

Ο δήμαρχος Πάφου είπε ότι ούτε με απειλές ούτε με ψέματα θα σταματήσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των δημοτών.

Ανέφερε ακόμη ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί ο δήμος τετελεσμένα από τα εμπλεκόμενα υπουργεία τα οποία κάλεσε να ανακαλέσουν τις αποφάσεις που έχουν λάβει.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ