Για να εφαρμόζεται η νομοθεσία

Το θέμα της μη συμμόρφωσης της Δημόσιας Υπηρεσίας, της Αστυνομίας, του Στρατού, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις αποφάσεις των Δικαστηρίων, συζήτησε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών.

Σε δηλώσεις στο ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ το μέλος της Επιτροπής Θεσμών Βουλευτής Φειδίας Σαρικας ανέφερε ότι «αναδεικνύεται ένα μείζον θέμα όπου έχουμε υπόσχεση ότι προωθείται αλλαγή νόμων και κανονισμών και συνθέσεων επιτροπών που παίρνουν αποφάσεις».

Σε παρατήρηση αν σε κάποιες περιπτώσεις που δεν εφαρμόζονται αποφάσεις δικαστηρίων θα επιβάλλονται ποινές ή επιπτώσεις, ο κ. Σαρικας είπε ότι δεν έχουν δει το νομοσχέδιο ακόμα.

«Μας είπαν ότι προωθείται κάποιο νομοσχέδιο», πρόσθεσε και ανέφερε ότι δεν θεωρεί ότι είναι αρκετό απλά να αλλάξει ένα νομοσχέδιο, αλλά «χρειάζεται παρακολούθηση εφαρμογής».

«Και πριν από τη δικαστική απόφαση χρειάζεται ίσως και αλλαγή της σύνθεσης των επιτροπών, του τρόπου βαθμολογίας, και των κανονισμών με των οποίων γίνονται και οι διάφορες προαγωγές ή προσλήψεις, ώστε να είναι πιο μετρήσιμες», κατέληξε.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ