Κόντρα για τον δρόμο

Έντονη συζήτηση διεξήχθη μέσω των συχνοτήτων του ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ για το υπό εξέλιξη πολεοδομικό έργο του δυτικού παρακαμπτηρίου της πλατείας της Πόλης Χρυσοχους.

Την συζήτηση πυροδότησε αναφορά του αντιδημάρχου Γιώτη Παπαχριστοφή ο οποίος επικαλέσθηκε χθεσινή αγωνιώδη έκκληση, όπως την χαρακτήρισε, που του απηυθυνε ο δημοτικός σύμβουλος του ΑΚΕΛ Κυριακός Κυριάκου καλώντας τον να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρία επειδή, όπως είπε ο κ.Παπαχριστοφη, ο Κυριάκος Κυριάκου θεώρησε ότι ο δήμαρχος Άγγελος Οδυσσέως παρενέβη προκειμένου να αλλάξει ο άξονας του δρόμου και να επηρεαστεί δυσμενώς περιουσία του Κυριάκου Κυριάκου στην περιοχή.

Ο δήμαρχος Πόλεως Άγγελος Οδυσσέως διέψευσε τους ισχυρισμούς του αντιδημάρχου κάνοντας λόγο για πρωτοφανή ψέματα που στοχεύουν να πλήξουν τον ίδιο.

Επί της ουσίας τόνισε ότι δεν μπορεί να γίνουν τέτοιου είδους παρεμβάσεις από την τοπική αρχή η οποία πάντως προσπαθεί να μεταφέρει αιτήματα επηρεαζομενων στα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα.

Η συζήτηση πήρε φωτιά όταν παρενέβη στην εκπομπή και ο δημοτικός σύμβουλος Ελευθέριος Παναγή ο οποίος επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του Γιωτη Παπαχριστοφή λέγοντας ότι ο Κυριάκος Κυριάκου επικοινώνησε και μαζί του αλλά και με άλλα μέλη του δημοτικού συμβουλίου ζητώντας την στήριξη τους για την αδικία που συντελείται εις βάρος του τεμαχίου του.

Εκ των υστέρων φαίνεται ότι έλαβε διαβεβαιώσεις από τον δήμαρχο όπως είπε ο Ελευθέριος Παναγή. Ο ίδιος ο δημοτικός σύμβουλος Κυριάκος Κυριάκου δήλωσε ότι το θέμα έλαβε διαστάσεις μεγαλύτερες απ’ότι θα έπρεπε εξαιτίας της προσπάθειας του Γιώτη Παπαχριστοφή να αξιοποιήσει πολιτικά το όλο ζήτημα επικρίνοντας τον ταυτόχρονα ότι επί της ουσίας δεν ασχολήθηκε με το έργο και τα προβλήματα των επηρεαζόμενων στην περιοχή.

Ο κ.Κυριακου δήλωσε ότι οι νησίδες στον δρόμο για οριοθέτηση χώρων στάθμευσης στενεύουν τον δρόμο και τον καθιστούν πολύ επικίνδυνο.

Είναι ακριβώς αυτός ο λόγος είπε που επικοινώνησε με όλους τους συναδέλφους του για να διαφανεί αν μπορούσαν να γίνουν κάποιες αλλαγές και το θέμα αυτό θα συζητηθεί και με τον αρχιμηχανικό του έργου προκειμένου να γίνει ένας καλύτερος δρόμος που δεν θα προκαλεί προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ