Σε σύσκεψη με Χασικο

Ο Σωκράτης Χάσικος παρακάθισε σε σύσκεψη στο ΕΒΕ Πάφου όπου συζητήθηκαν θέματα ανάπτυξης .

Ο κ.Χασικος τόνισε ότι αυτή την περίοδο το ενδιαφέρον της πολιτείας είναι ιδιαίτερα αυξημένο για περιοχές οι οποίες συμβάλουν στο να οδηγηθεί η χώρα έξω από το οικονομικό αδιέξοδο.

Ο Τουρισμός αποτελεί την μόνη ίσως πηγή εισροής ξένου συναλλάγματος και θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα σε σχέση με υποδομές όπως είπε αλλά και με διαδικασίες που θα επιτρέψουν σε επενδυτές να επιλέξουν την χώρα.

Το κράτος εκεί και όπου μπορεί συνδράμει, συνέχισε, ενθαρρύνοντας κυρίως τον σχεδιασμό και την ωρίμανση έργων τα οποία θα μπορούσαν να εκτελεστούν μόλις οι οικονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Ο Σωκράτης Χάσικος απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι οι υπηρεσίες του κράτους κινούνται με πολύ γρήγορους ρυθμούς και σε πολλές περιπτώσεις οι δημόσιοι λειτουργοί υπερβάλουν εαυτούς προκειμένου να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν την ιδιωτική ανάπτυξη. Με την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία που άρχισε να ανακτά η Κύπρος έναντι των ξένων επενδυτών αυτό το ενδιαφέρον θα μπορέσει σύντομα να μετουσιωθεί σε πράξη όπως είπε.

Κρατικές υπηρεσίες και επιχειρηματίες βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση όπως είπε και εργάζονται για την ανάπτυξη και την άνοδο της οικονομίας.

Ερωτηθείς για την διαχείριση των Τ/Κ περιουσιών και κυρίως των άδειων καταστημάτων στην περιοχή του εμπορικού κέντρου της Πάφου που δίνουν την εικόνα εγκατάλειψης και ερήμωσης ο Σωκράτης Χάσικος είπε ότι η προσπάθεια είναι να διατεθούν τα καταστήματα αυτά έναντι αγοραίου ενοικίου.

Με τον τρόπο αυτό θα βοηθηθεί και η αναζωογόνηση των εμπορικών κέντρων των πόλεων όπως είπε αλλά και θα αυξηθούν τα εισοδήματα του ταμείου διαχείρισης Τ/Κ περιουσιών.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Γιώργος Λεπτός συζητήθηκε η προώθηση των μεγάλων αναπτυξιακών έργων ,η παραχώρηση διευκολύνσεων και κινήτρων για ξένες επενδύσεις, το θέμα της διευκόλυνσης υλοποίησης των μεικτών τουριστικών αναπτύξεων, τα εκκρεμούντα έργα υποδομής της επαρχίας και το θέμα της ανάπλασης του εμπορικού κέντρου της πόλης.

Ο κ.Λεπτος ευχαρίστησε τον Υπουργό Εσωτερικών για την κατανόηση που επέδειξε στα περισσότερα ζητήματα που έχουν εγερθεί.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ