Στην Βουλη το θεμα που ανεδειξε το ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ

Από τον περασμένο Οκτώβριο τέθηκε σε λειτουργία η νέα διαδικτυακή εφαρμογή της αστυνομίας σχετικά με την ενημέρωση των πολιτών για εκκρεμή εντάλματα προστίμου μέσω της ιστοσελίδας της JCC.

Μέσω αυτής της εφαρμογής οι πολίτες έχουν την δυνατότητα να ενημερώνονται για τυχόν εντάλματα προστίμου που εκκρεμούν εναντίον τους.

Aυτό τονίζει ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσιας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου σε απάντηση του προς τον Βουλευτή του ΔΗΚΟ Πάφου Αντώνη Αντωνίου που είχε υποβάλει ερώτηση μέσω της Βουλής μετά από σχετικό θέμα που είχε αναδείξει το ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ.

Συγκεκριμένα ο Αντώνης Αντωνίου ρωτούσε να πληροφορηθεί κατά πόσο υπήρχε η δυνατότητα να ενημερώνονται πολίτες που αναχωρούν για το εξωτερικό αν εκκρεμούν σε βάρος τους οποιαδήποτε εντάλματα πληρωμών.

Υπήρξαν περιπτώσεις, με βάση και το θέμα που ανέδειξε το ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ που πολίτες παρόλο που είχαν εξοφλήσει τις υποχρεώσεις τους ταλαιπωρήθηκαν λόγο μη ενημέρωσης του συστήματος.

Ο Ιωνάς Νικολάου σημειώνει ότι επιπρόσθετα με την διαδικτυακή εφαρμογή οι πολίτες μπορούν να λαμβάνουν ανάλογη ενημέρωση μέσω του ουλαμού εκτέλεσης ενταλμάτων.

Σε σχέση με την ενημέρωση του μηχανογραφικού συστήματος σε περίπτωση πληρωμής εντάλματος αυτή γίνεται όπως τονίζεται από τον κ.Νικολαου την ημερομηνία επιστροφής των ενταλμάτων στο επαρχιακό δικαστήριο καθότι μόνο τότε σύμφωνα με την διαταγή του δικαστηρίου θεωρείται ότι εκτελέστηκε το ένταλμα.

Γι’ αυτό καταλήγει όσοι ταξιδεύουν θα πρέπει να μεταφέρουν μαζί τους τις αποδείξεις πληρωμής ή και την έγκριση του γενικού εισαγγελέα της δημοκρατίας για αναστολή της εκτέλεσης του εντάλματος.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ