Το μεγάλο στοίχημα για την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Πάφου.

Η επέκταση της τουριστικής περιόδου, το μεγάλο στοίχημα για την Εταιρ. Τουρ. Αναπτ. και Προβ.Περιφέρειας Πάφου, λέει ο Ν. Χατζηγεωργίου Το μεγάλο στοίχημα για την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου , τη νέα χρονιά, αποτελούν η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών και η επέκταση της τουριστικής περιόδου ώστε να καταστεί και πάλι η Πάφος ολόχρονος τουριστικός προορισμός, σύμφωνα με τον Διευθυντή της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου Νάσος Χ’ Γεωργίου.

Ο κύριος Χ’ Γεωργίου ανέφερε, ερωτηθείς σχετικά από το ράδιο Πάφος , πως οι μεταβαλλόμενες οικονομικές συνθήκες είναι η αφετηρία για αλλαγή, για ανασύνταξη των παραγωγικών δυνάμεων, για την αναστροφή της αρνητικής εικόνας και για την ανάδειξη των θετικών στοιχείων που έχει η Πάφος.

Βασικοί πυλώνες και στόχοι του σχεδίου δράσης πάνω στους όποιους θα στηριχθεί η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου το 2014 , είπε είναι « η αύξηση της προσβασιμότητας προς την Πάφο και την Κύπρο γενικότερα , ο εμπλουτισμός της προσφερόμενης τουριστικής εμπειρίας προς τους ξένους επισκέπτες , η αναβάθμιση των υφιστάμενων οινοδιαδρομών , η ενίσχυση της γαστρονομικής εμπειρίας καθώς επίσης και η αναβάθμιση της παρουσίασης των αρχαιολογικών χώρων της Πάφου».

Ο κύριος Χατζηγεωργίου ανέφερε επίσης πως επειδή η Κυπριακή κουλτούρα διατηρείται έντονα μέσω πολλών παραδόσεων διαμέσου των αιώνων σε πολλά χωριά της Παφίτικής υπαίθρου , όπου τα έθιμα έχουν κρατηθεί ζωντανά από γενιά σε γενιά , στόχος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου , είναι η σύνδεση της πόλης της Πάφου με τα χωριά της υπαίθρου μέσω των λεωφορείων δημόσιας συγκοινωνίας προκειμένου να δίνεται η ευκαιρία στους ξένους επισκέπτες να ανακαλύπτουν τις ομορφιές των γραφικών αυτών περιοχών.

Πρόσθεσε επίσης, πως και το 2014 η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου στην οποία, - όπως είπε-, συμμετέχουν οι τέσσερις δήμαρχοι, ο πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων Πάφου , εκπρόσωπος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού αλλά και εκπρόσωποι όλων των οργανισμών που σχετίζονται με την βιομηχανία ταξιδίων , θα συνεχίσει τις προσπάθειες της ώστε να προωθηθεί η περιφέρεια της Πάφου ως ποιοτικός τουριστικός προορισμός, αλλά και να ενεργεί ως συντονιστής για την υλοποίηση τουριστικών και άλλων σχεδίων υποδομών προς την περαιτέρω ανάπτυξη της βιομηχανίας.

5 βασικές προτεραιότητες για το 2014 από την εταιρεία τουρισμού Πάφου Νέες προοπτικές αλλά και προκλήσεις είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου μέσα στο 2014 Θέτοντας 5 βασικές προτεραιότητες σε επαρχιακό επίπεδο προσβλέπει σε περεταίρω ανάκαμψη της βιομηχανίας και διείσδυση σε νέες τουριστικές αγορές, απάμβλυνση της εποχικότητας και ενίσχυση του προϊόντος και της τουριστικής εμπειρίας, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου.

Μεταξύ άλλων οι 5 βασικές προτεραιότητες για το 2014 είναι:

Η περαιτέρω ανάπτυξη της Προσβασιμότητας, η στήριξη υφιστάμενων αλλά και ανάπτυξη νέων δρομολογίων από αγορές προτεραιότητας, η υλοποίηση πολιτικής ανοικτών αιθέρων από τρίτες χώρες αλλά και προσέλκυση απευθείας πτήσεων.

Επίσης, όπως αναφέρεται η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών , η στήριξη των επιχειρηματιών με κίνητρα αλλά και προσπάθεια μείωσης των λειτουργικών τους εξόδων έτσι ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί προσφέροντας ελκυστικότερες τιμές και υψηλότερου επιπέδου υπηρεσίες.

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου θέτει και το θέμα της προβολής με την εντατικοποίηση των προσπαθειών, προστίθεται στην ανακοίνωση , ένταξη νέων μέσων και καινοτομιών στην προβολή και προώθηση της τουριστικής Πάφου καθώς και διεύρυνση των γεωγραφικών αγορών αλλά και τμημάτων της στοχευόμενης πελατείας.

Για το θέμα της αναβάθμισης της προσφερόμενης τουριστικής εμπειρίας, συνεχίζει η ανακοίνωση απαιτείται ο εμπλουτισμός της εμπειρίας αλλά και της υποδομής, όπως αναβάθμιση παρουσίασης αρχαιολογικών χώρων και χώρων ενδιαφέροντος και τουριστικών περιοχών, εμπλουτισμός των υφιστάμενων οινοπεριοδειών, ανάπτυξη ποδηλατικών διαδρομών, προσφορά γαστρονομικής εμπειρίας, ανάπτυξη τουρισμού φύσης, δραστηριότητες υγρού στοιχείου, διοργάνωση εκδηλώσεων κ.α.

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής περιφέρειας Πάφου θέτει και το θέμα της διεύρυνσης της Τουριστικής Σεζόν, αλλά και την ανάπτυξη του τουρισμού σε ολόχρονη βάση.

Συγκεκριμένα θα πρέπει , όπως αναφέρεται, να επεκταθεί η καλοκαιρινή περίοδο από Μάρτιο μέχρι Νοέμβριο και περαιτέρω να ενισχυθούν οι μήνες Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου και Μαρτίου έτσι ώστε να καταστεί και πάλι η Πάφος ολόχρονος τουριστικός προορισμός.

Αυτό μπορεί να γίνει μέσα από μια συντονισμένη προσπάθεια και σκληρή δουλειά μεταξύ κράτους, επιχειρηματιών, εταίρων Κύπρου και εξωτερικού , καταλήγει η ανακοίνωση.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ