Μένουν στο σπίτι

Παρά τις πολύ καλές προσφορές των ξενοδοχείων της Πάφου οι ντόπιοι αποφάσισαν όπως δείχνει η κατάσταση των κρατήσεων στις μονάδες της Πάφου, φέτος να περάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων στα σπίτια τους.

Ξενοδόχοι σημειώνουν ότι εκτός από το μούδιασμα στις κρατήσεις από ντόπιους για την περίοδο των γιορτών η κατάσταση στον τουρισμό έχει επιδεινωθεί δραματικά από το φθινόπωρο λόγο της διακοπής ή της μείωσης των πτήσεων από μεγάλους οργανωτές ταξιδιών και αεροπορικές εταιρείες.

Οι ξενοδόχοι της επαρχίας υποστηρίζουν ότι η μεγάλη αύξηση της τιμής του ρεύματος είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες της σμίκρυνσης της τουριστικής περιόδου ενώ πρόσθετος λόγος είναι η ακολουθουμενη πολιτική του Υπουργείου Εργασίας που ενθαρρύνει τα ξενοδοχεία να κλείνουν αντί να παραμένουν σε λειτουργία, σύμφωνα με τους ξενοδόχους.

Επιπρόσθετα η πολιτική των τοπικών αρχών να φορολογούν τις επιχειρήσεις του τουρισμού ολοχρονα, έστω και αν δεν λειτουργούν, είναι ένα επιπρόσθετο βαρίδιο, σύμφωνα με τους ξενοδόχους που επιμένουν ότι θα πρέπει να φιλελευθεροποιηθούν οι πτήσεις για να σταματήσει η φθίνουσα πορεία στον τουρισμό.

Με τις εκτιμήσεις συμφωνούν και οι παράγοντες της επισιτιστικής βιομηχανίας οι οποίοι ευελπιστούν ότι η κατάσταση θα αλλάξει τις επόμενες μέρες και οι ντόπιοι θα επιλέξουν την Πάφο έστω την Πρωτοχρονιά για μια μικρή ανάπαυλα λίγο πριν την έλευση άλλης μιας δύσκολης χρονιάς.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ