Επιτυχία για αγροτουρισμό

Με επιτυχία, ολοκληρώθηκε, το Διεθνές Φόρουμ Αγροτουρισμού, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην πόλη Changsha της επαρχίας Hunan της Κίνας όπου την Κύπρο εκπροσώπησαν, ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης και ο Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς Άγγελος Οδυσσέως.

Πρόκειται για μια μόνιμη πολυεθνική συνεταιριστική πλατφόρμα συνεργασίας , η οποία επικεντρώνεται στην αγροτουρισμό και αφοσιώνεται στη συνεργασία και την ανάπτυξη των συναφών βιομηχανιών σε όλο τον κόσμο.

Έγιναν παρουσιάσεις κάθε προορισμού που συμμετείχε στο Φόρουμ και δόθηκε η ευκαιρία για πραγματοποίηση κατ’ ιδίαν επαφών με Δημάρχους και εκπροσώπους άλλων πόλεων και οργανισμών που συμμετείχαν στο Φόρουμ, μέσα από τις οποίες επαφές διαφάνηκε ότι υπάρχουν πολύ καλές προοπτικές συνεργασίας.

Η οργάνωση και η φιλοξενία ήταν εξαιρετική, σύμφωνα με τους δημάρχους Γεροσκήπου και Πόλης οι οποιοι μιλωντας στο ραδιο Παφος ανεφεραν ότι διαφάνηκε ότι μέσω της διοργάνωσης του Πρώτου Φόρουμ θα επιτευχθεί σε σημαντικό βαθμό η προώθηση και η ανάπτυξη του αγροτουρισμού , καθώς επίσης και η συνεργασία όλων των συμμετεχόντων προορισμών, και από ότι φαίνεται θα υπάρξει συνέχεια στη διοργάνωση αυτή.

Αναφέρθηκαν επίσης εκτενώς στην ιστορία της Κύπρου, τις ομορφιές του νησιού, τα ορεινά θέρετρα και τις παράλιες πόλεις, τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία των κατοίκων, τα παραδοσιακά και τοπικά εδέσματα, αλλά και τις υπόλοιπες μικρές αποδράσεις, απολαμβάνοντας τις άγνωστες και γνωστές ομορφιές της Κύπρου.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ