Εκτός ελέγχου η φωτιά στο χωριό Ακουρσός

Φωτιά, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τέθηκε κακόβουλα, εξερράγη γύρω στις 4:15 τα ξημερώματα σε αγροτική περιοχή του χωριού Ακουρσός στην επαρχία Πάφου.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάζονται περισσότερα από 12 μέλη της πυροσβεστικής υπηρεσίας με τη συνδρομή τριών βυτιοφόρων οχημάτων. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά, που ακόμη μαίνεται εκτός ελέγχου, κατέκαψε 3 με 4 εκτάρια άγριας βλάστησης.

Εξάλλου, φωτιά, που επίσης η Πυροσβεστική εκτιμά ότι τέθηκε κακόβουλα, εξερράγη το βράδυ της περασμένης Κυριακής στην ίδια κοινότητα και συγκεκριμένα στην περιοχή «Εξακάμαρος» μεταξύ της Πέγειας και της κοινότητας Ακουρσού, κατασβήσθηκε αφού έκαψε 2,5 εκταρίων με ξηρά χόρτα.

Για την κατάσβεση της είχαν επιστρατευθεί τέσσερα βυτιοφόρα οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας και δύο κινητές μονάδες πυρόσβεσης με 12 μέλη του σώματος.

Η φωτιά της Κυριακής είχε προκαλέσει ζημιές και σε περίφραξη τεσσάρων κατοικιών που δεν κινδύνευσαν αφού η επέμβαση των μελών της πυροσβεστικής υπηρεσίας ήταν άμεση.