Αντιπαράθεση για την ΣΥΤΑ

Πλήρη στήριξη στον Σωκράτη Χάσικο και στην προσπάθεια του για κάθαρση δίνει τόσο το κόμμα του όσο και η κυβέρνηση τονίζει το μέλος του πολιτικού γραφείου του ΔΗΣΥ Φαίδωνας Φαίδωνος.

Η Κυπριακή οικονομία δεν μπορεί να επανεκκίνηση πάνω στο παλιό σαθρό καθεστώς.

Θα πρέπει να υπάρξει κάθαρση και εξυγίανση τονίζει ο Φαίδωνας Φαίδωνος σημειώνοντας ότι όσοι έχουν απλώσει τα χέρια τους στο δημόσιο χρήμα όχι μόνο θα πρέπει να τιμωρηθούν αλλά θα πρέπει να εξευρεθούν και τρόποι προκειμένου να επιστρέψουν όσα έχουν κλέψει .

Όποια κομματική ταυτότητα και αν έχουν όσοι έχουν διαπράξει αυτά τα εγκλήματα είπε θα πρέπει να τιμωρηθούν εκτιμώντας ότι θα υπάρξουν και άλλες ανάλογες αποκαλύψεις μετά από αυτή της ΣΥΤΑ.

Στέλλοντας μήνυμα και στο ΑΚΕΛ είπε ότι δεν θα πρέπει να υπερασπίζεται όσους τεκμηριωμένα είναι ανέντιμοι και έχουν απλώσει τα χέρια τους στον μόχθο και στον κόπο του Κυπριακού λαού.

Από την πλευρά του ο επαρχιακός γραμματέας του ΑΚΕΛ Χάρης Κυριακίδης κάλεσε τα στελέχη της κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ να μην προτρέχουν και να αναμένουν την δικαιοσύνη και τους ανακριτές να ολοκληρώσουν την εργασία τους. Χαρακτήρισε επίσης πρόκληση την προτροπή του κ. Χάσικου στο ΑΚΕΛ για «κάθαρση».

Αυτό, είπε, είναι αντιδεοντολογικό και δεν συνάδει με τα πολιτικά πράγματα του τόπου.

Ο κ. Κυριακίδης ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ δεν χρειάζεται καμία προτροπή και ότι έχουν ήδη κινηθεί οι εσωκομματικές διαδικασίες για διερεύνηση του θέματος.

Ο Χάρης Κυριακίδης σχολιάζοντας τις αναφορές του Υπουργού Οικονομικών ότι ο τόπος έχει ξεφύγει τον κίνδυνο και πλησιάζει η ώρα της ανάκαμψης είπε ότι οι αναφορές γίνονται περισσότερο για εσωτερική κατανάλωση.

Το μνημόνιο αποτελεί ένα τεράστιο βαρίδι το οποίο δεν μπορεί να σηκώσει ο τόπος, κατέληξε, για να προχωρήσει μπροστά.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ