Εκδήλωση στο Στατο

Σε μια προσπάθεια προβολής των παραδοσιακών τοπικών προϊόντων, τα οποία εξακολουθούν να παρασκευάζονται με τον ίδιο ζήλο και μεράκι από τους φιλοπρόοδους κατοίκους της κοινότητας Στατού – Αγίου Φωτίου, διοργανώνεται την Κυριακή από το Κοινοτικό Συμβούλιο και τον Αναπτυξιακό και Πολιτιστικό Σύνδεσμο «Στέλιος Κυριακίδης», το 4ο Αγροτικό Φεστιβάλ.

Η έκθεση και επίδειξη της παρασκευής των παραδοσιακών τοπικών προϊόντων θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία της κοινότητας και περιλαμβάνει, έκθεση παραδοσιακών εργαλείων, αντικειμένων και επαγγελμάτων, παρουσίαση τοπικών οινοποιείων, απόσταξη ζιβανία και παρασκευή όλων των παραδοσιακών εδεσμάτων και γλυκών παρασκευή ππαλουζέ και σιουσιούκου.

Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς κυπριακούς και ελληνικούς χορούς. Θα υπάρχει, επίσης, για τους μικρούς επισκέπτες, παιχνιδότοπος με φουσκωτό, κλόουν και άλλες εκπλήξεις.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, κου Ιωνά Νικολάου, του Υπουργείου Εσωτερικών, του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, και είναι μια κοινή δράση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ