Καταγγέλλουν μπάζωμα ποταμού

Παράνομο μπάζωμα ρυακιού στην κοινότητα του καταγγέλλει ο κοινοτάρχης Τρεμιθουσας Χριστοφης Πετρου από την εταιρεία ΟΣΥΠΑ, ιδιοκτήτρια τεμαχίου που εφάπτεται του συγκεκριμένου ρυακιού που καταλήγει στην θαλάσσια περιοχή της Λεμπας αφού διέλθει από την Εμπα.

Ο κοινοτάρχης Τρεμιθουσας κατήγγειλε ότι η επέμβαση γίνεται σε ζώνη πρασίνου που είναι χαρακτηρισμένη ως δασική έκταση που βρίσκεται ανάμεσα στην βιοτεχνική και την οικιστική ζώνη της κοινότητας.

Στην περιοχή όπως είπε ευρίσκονται υπεραιωνοβιοι Τρεμιθοι και Βελανιδιες καταγγέλλοντας ότι η εταιρεία προσπαθεί να δημιουργήσει επίπεδο χώρο τον οποίο σχεδιάζει να περιφράξει για να τοποθετεί οχήματα που αποσύρει από τους δρόμους.

Παρόμοιο νεκροταφείο λεωφορείων είπε έχει δημιουργήσει και σε άλλο διπλανό τεμάχιο καλώντας τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να παρέμβουν.

Οι κάτοικοι είναι εξοργισμένοι, τόνισε και απειλούν ότι θα λάβουν τον νόμο στα χέρια τους αν δεν σταματήσουν οι παράνομες εργασίες.

Σχολιάζοντας το θέμα ο Ανδρέας Ευλαβής του Κινήματος Οικολόγων σημείωσε ότι στην ίδια περιοχή έχουν γίνει και στο παρελθόν παρομοια μπαζώματα.

Η γραφειοκρατία ευνοεί τους επιτήδειους οι οποίοι δρουν γρήγορα χωρίς οι υπηρεσίες να απαιτούν έως τώρα αποκατάσταση της ζημιάς που γίνεται, όπως ανέφερε.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ