Στην τάξη αύριο οι μαθητές του Δημοτικού Κάτω Πύργου Τηλλυρίας… προσωρινά

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Γονέων που έγινε απόψε με τους γονείς να τάσσονται υπέρ της παύσης των απεργιακών μέτρων για πέντε μέρες, παίρνει τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Τηλλυρίας στα θρανία για την πρώτη τους μέρα.

Στις αίθουσες διδασκαλίες μπαίνουν αύριο για πρώτη ημέρα από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, και μετά από τέσσερις ημέρες αποχής από τα μαθήματά τους, οι 50 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Πύργου Τηλλυρίας. Η απόφαση, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Γονέων του Σχολείου Νίκο Κλεάνθους, λήφθηκε κατόπιν απαίτησης του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού να έρθει σε διάλογο μαζί με το Σύνδεσμο γονέων, αφού πρώτα ανοίξει το σχολείο, είπε.

Ο κ. Κλεάνθους ανέφερε πως γονείς και μαθητές υποστηρίζουν ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει τηρήσει τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί πέρσι για τη στελέχωση του σχολείου με 6 δασκάλους, ανεξάρτητα από τον αριθμό των μαθητών που θα φοιτούσαν στο σχολείο λόγω των ιδιαιτεροτήτων της ακριτικής και απομονωμένης περιοχής και καλούν το Υπουργείο Παιδείας να τηρήσει τη δέσμευση αυτή.

Στο μεταξύ αντιπροσωπεία της ΕΔΕΚ με επικεφαλής τη βουλευτή του Κινήματος Ρούλα Μαυρονικόλα θα επισκεφτεί αύριο στις 10:00 το πρωί το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ με επικεφαλής τη βουλευτή του κόμματος Ειρήνη Χαραλαμπίδου θα επισκεφτεί επίσης στις 12:00 το Δημοτικό Σχολείο στην ακριτική περιοχή, ενώ το Σάββατο με το Σύνδεσμο Γονέων του Σχολείου θα συναντηθεί ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης.