Καλή η φήμη της Πάφου

Η Πάφος επιθυμεί να διατηρήσει την φήμη της ως ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός δήλωσε ο πρόεδρος του τοπικού συνδέσμου ξενοδόχων Θέμης Φιλιππίδης.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή Πάφου με αφορμή το περιστατικό κλοπής από νεαρούς της τσάντας Σουηδών τουριστών είπε ότι αν και πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό εντούτοις τα μέσα και η τεχνολογία που υπάρχει σήμερα μπορεί να προκαλέσουν αρνητικά σχόλια και εντυπώσεις για την τουριστική περιοχή της Πάφου που οι παράγοντες της κάνουν μεγάλο αγώνα τα τελευταία χρόνια προκειμένου να διεισδύσουν και σε νέες αγορές όπως αυτή των Σκανδιναβικών χωρών.

Ο κόσμος της επαρχίας, έχει αποδηχθει και μέσα από πολλές έρευνες όπως είπε, είναι πολύ φιλόξενος και αυτό εκτιμάται από τους ξένους.

Είπε ακόμη ότι συζητούνται τρόποι πρόληψης ακόμη και αυτών των πολύ μεμονωμένων περιστατικών σημειώνοντας ότι υπάρχει η θέληση από την αστυνομική διεύθυνση Πάφου να δώσει περισσότερο βάρος στην τουριστική περιοχή.

Στο μεταξύ θετικά είναι τα μηνύματα για την φθινοπωρινή περίοδο σε σχέση με τον τουρισμό. Παραδοσιακά οι μήνες αυτοί ήταν από τους καλούς τουριστικά μήνες για την Πάφο, είπε ο Θέμης Φιλιππίδης εκφράζοντας την εκτίμηση ότι το πόσο καλή θα συνεχίσει να είναι η περίοδος θα εξαρτηθεί και από τις εξελίξεις στην περιοχή.

Όσο απομακρύνεται το ενδεχόμενο κλιμάκωσης της έντασης τόσο αυξάνεται το ενδιαφέρον όπως είπε. Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι θα πρέπει να γίνει καλύτερη προεργασία από τώρα και ταχύρυθμη εκπαίδευση ανέργων για να είναι έτοιμοι να εργοδοτηθουν περισσότεροι Κύπριοι ακόμη και από την χειμερινή περίοδο που ακολουθει για να είναι έτοιμες οι μονάδες το επόμενο καλοκαίρι.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ