Εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Λύκειο Γιαννάκη Ταλιώτη στη Γεροσκήπου

 Εκδήλωση διαμαρτυρίας οργάνωσαν το πρωί οι μαθητές της δεύτερης τάξης του Λυκείου Γιαννάκη Ταλιώτη στην Γεροσκήπου έχοντας την στήριξη και συμπαράσταση του συνδέσμου γονέων , της σχολικής εφορείας και του δήμου της Γεροσκήπου.

Διαμαρτύρονται επειδή δεν έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν στο σχολείο τους τρία μαθήματα κατεύθυνσης αρχαία, λατινικά και αρχιτεκτονικό σχέδιο.

Οι οργανωμένοι γονείς αλλά και οι τοπικές αρχές της Γεροσκήπου θεωρούν ότι η μη τοποθέτηση στο σχολείο επιπρόσθετου μικρού αριθμού εκπαιδευτικών οδηγεί στην συρρίκνωση του περιφερειακού Λυκείου της Γεροσκήπου στο οποίο φοιτούν μαθητές όχι μόνο από την Γεροσκήπου αλλά και από 17 κοινότητες της ανατολικής Πάφου.

Ταυτόχρονα σημείωσαν δημιουργούνται σχολεία- μαμούθ αφού ενώ το σχολείο τους συρρικνώνεται με τους μαθητές να μειώνονται περίπου κατά 100 τα δυο τελευταία χρόνια στον γειτονικό δήμο της Πάφου και στο Α' Λύκειο ο αριθμός των μαθητών ξεπερνά τους 750.

Η πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του Λυκείου Γεωργία Χαραλαμπίδου δήλωσε στο πλαίσιο της εκδήλωσης διαμαρτυρίας ότι τα συγκεκριμένα μαθήματα είναι μαθήματα πρόσβασης για να παρακαθίσουν τα παιδιά στις Παγκύπριες εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Απηύθυνε επίσης έκκληση προς το Υπουργείο Παιδείας να εξετάσει το αίτημα τους με ιδιαίτερη ευαισθησία. Εξάλλου και ο δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης που παρέστη στην εκδήλωση χαρακτήρισε δικαιολογημένο το αίτημα , των μαθητών του Λυκείου Γιαννάκη Ταλιώτη στην Γεροσκήπου .

Η μη τοποθέτηση κάθε χρόνο εκπαιδευτικών μαθημάτων κατεύθυνσης στην ουσία, αποψιλώνει το σχολείο της Γεροσκήπου . Από την πλευρά του ο επαρχιακός πρώτος λειτουργός μέσης εκπαίδευσης Ιωάννης Ευθυμίου δήλωσε ερωτηθείς σχετικά , ότι ο μοναδικός λόγος που δεν έχουν σχηματιστεί τα συγκεκριμένα τμήματα είναι ο μικρός αριθμός μαθητών που είχαν επιδείξει ενδιαφέρον για τα μαθήματα κατεύθυνσης.

Όπως εξήγησε για να δημιουργηθεί ένα τμήμα θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 10 ενδιαφερόμενοι μαθητές και στην περίπτωση της Γεροσκήπου και για τα τρία μαθήματα ήταν πολύ λιγότεροι.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ