Συνεχίζεται ο καυγάς για κερκίδες

Δεν θα παραχωρηθούν τελικά οι κερκίδες του Πάφος Αφροταιτ φεστιβάλ στο δήμο Γεροσκήπου για τις εκδηλώσεις Ιεροκήπια δημιουργώντας μεγάλο εκνευρισμό στην Γεροσκήπου και πίεση για να λύσουν το πρόβλημα μέχρι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο που αρχίζουν οι εκδηλώσεις. Το θέμα είχε αναδείξει την περασμένη εβδομάδα το ραδιο Παφος.

Παράγοντες της Γεροσκήπου υποστηρίζουν ότι ο δήμος Πάφου παρόλο που έδινε διαβεβαιώσεις από τον περασμένο Μάιο ότι δεν θα υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα τελικά η απάντηση είναι αρνητική, παραμονές των ιεροκηπιων, αφού το ερχόμενο Σάββατο είναι προγραμματισμένη συναυλία της Χαρουλας Αλεξίου στην πλατεία του Κάστρου και οι κερκίδες θα χρησιμοποιηθούν για αυτόν τον σκοπό.

Ο δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας δήλωσε ότι δεν μπορούν να παραχωρηθούν οι κερκίδες, ακόμη και μέρος αυτών, για λόγους ασφαλειας που τίθενται από τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα. Άλλωστε είναι πολύ δύσκολο να γίνει αυτή η μετακίνηση, είπε, σε μια μόνο νύκτα έστω και αν ο δήμος Γεροσκήπου είναι πρόθυμος να καταβάλει τα εργατικά κόστα.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Γεροσκήπου χαρακτήρισε αναξιόπιστο τον δήμαρχο της Πάφου σημειώνοντας ότι ο δήμος του θα επαναξιολογήσει την κοινή συμμετοχή του με τον δήμο Πάφου και σε διάφορα άλλα σώματα.

Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει αυτή η αντιμετώπιση είπε τονίζοντας ότι πλέον ο δήμος Γεροσκήπου θα μελετήσει εναλλακτικές λύσεις για την παράσταση των ιεροκηπιων στην Γερμανινα.

Έκπληξη και απογοήτευση για την εξέλιξη εξέφρασε και ο παραγωγός της εκδήλωσης στην έναρξη των Ιεροκηπιων Ανδρέας Κων/δης ο οποίος επέρριψε ευθύνες για την εξέλιξη και στον δήμο Γεροσκήπου ο οποίος επαναπαύτηκε όπως είπε σε προφορικές διαβεβαιώσεις που λάμβανε.

Είπε ακόμη ότι κανένας δεν έχει σεβασθεί την δουλειά και τον χρόνο των εξήντα και πλέον συντελεστών της παράστασης ενώ άφησε αιχμές και για πολιτικές σκοπιμότητες που ίσως κρύβονται πίσω από τις αποφάσεις του δημάρχου Πάφου.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ